RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Predsjednik Skupštine primio svjetskog prvaka u karateu Redžepa Brkića

Predsjednik brčanske Skupštine Esed Kadrić danas je primio Redžepa Brkića svjetskog karate prvaka u kadetskoj konkurenciji. Bila je ovo prilika da se i kroz prijem oda prizanje na velikom uspjehu našem svjetskom prvaku, ali i ujedno, razmijene razmišljanja o načinima i metodama za finansiranje vrhunskog sporta u Distriktu.

„Asolutno sve čestitke Redžepu na velikom uspjehu, te što je kroz reprezentaciju BiH dostojno predstavio i Distrikt Brčko BiH. Dodatna obaveza nas iz vlasti je da pronađemo sistemska rješenja, kako bismo na kvalitetniji način pomogli vrhunski sport i sportiste u našem gradu, a ne da se, manje – više pribjegava ad-hok rješenjima, kako je to sada slučaj“, naglasio je Kadrić.

Mladi Redžep Brkić još jednom je podsjetio da je na Svjetskom prvenstvu u Češkoj na kojem je učestvovalo više stotina takmičara iz 35 zemalja do zlata stigao kroz četiri uzastopna trijumfa.

„Veoma sam zahvalan na današnjem prijemu i nadam se da ću nakon ovog, do sada najvećeg uspjeha u mojoj karijeri, nastaviti sa osvajanjem zlatnih medalja, pa i na svjetskim prvenstvima,“ kazao je Brkić.

Na današnjem prijemu, zajedno sa Redžepom, bio je i njegov otac i jedan od trenera u BiH reprezentaciji Mehmedalija Brkić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Takmičarima KBS “Lokomotiva” Brčko – deset medalja u Šidu

Admir Kadrić

Брчко: Потписан Споразум и Меморандум o сарадњи са УИО БиХ

Vladimir Matijević

Redžepu Brkiću brončana medalja u Podgorici

Radio Brčko