RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Poznato devet kandidata za maraton 15. jula na rijeci Savi kod Brčkog

Plivački klub “Atos-Sava” Brčko i “X-centar”, zajedno sa brojnim saradnicima, pripremajući se za PLIVAČKI MARATON – sportski događaj ovoga ljeta na rijeci Savi, organizovali su prošle subote svojevrsnu probu plivača i ostalih subjekata ( Crveni krst, Civilna zaštita, Ronioci, motonautičari, Off Road 4×4, Gorska služba, USR „Kečiga“ itd).

Od Vučilovca do Ficibajra u Brčkom, dakle 9 kilometara rijekom Savom, isplivalo je sedam ljudi koji su time stekli samopouzdanje za nastup na plivačkom maratonu 15. jula.

– Uz ovih sedam pridružiće se još petnaestak plivača iz regiona među kojima su već prijavljeni četrnaestogodišnja Jelena Ječanski iz Srbije i osamdesetogodišnjak Melkuhn Deže iz Mađarske,- napominje Draško Đurić, predsjednik Plivačkog kluba „Atos-Sava“ – organizatora maratona.

– Nastojali smo da uigramo sve subjekte važne sa bezbjednosnog aspekta i to smo učinili na ovoj prvoj probi, a drugu ćemo realizovati dan prije maratona, dakle 14.jula, – rekao je za Radio Brčko Igor Milićević, predstavnik „X-centra“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održan Treći međunarodni plivački maraton

Radio Brčko