RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Održan Treći međunarodni plivački maraton

Aleksandar Duduković 14-togodišnjak iz Sombora, u prvoj plivačkoj trci Trećeg međunarodnog plivačkog maratona Brčko distrikt BiH na 2 km kružnog karaktera, prvi je stigao na cilj u konkurenciji muškaraca u vremenu 7 minuta i 36 sekundi, a Reka Varga iz Bečeja bila je prva od žena od ukupno 29 plivača. Drugu plivačku trku na 10 km od Vučilovca Savom do izletišta „Ficibajer“ uvjerljivo je dobio Tomaš Farkaš iz Bečeja u vremenu 1, 25, 55, 64 u približnom vremenu je u Brčkom i prošle godine plivao u konkurenciji muškaraca. Jovana Đurić je prva stigla na cilj od žena, a ovo joj je prvi maraton da pliva u životu koji je plivala u vremenu 1, 31, 36, 64. Ona je iz Sombora, a na koledžu je u USA. Ove rezultate su pobjednici plivali u konkurenciji od 30 plivača.

Tako je u dvije trke nastupilo 59 plivača. Obje trke su bodovane za „Global Swim Series“ i „Srb Open Water International Cup 2019.“ Draško Đurić, predsjednik Plivačkog kluba ATOS-SAVA Brčko i njegova ekipa i prijatelji kluba su upriličili pravi spektakl o kojem su se mogle čuti samo riječi hvale od učesnika- takmičara. Posebno je bilo ugodno pri dodjeljivanju priznanja zaslužnima među kojima su bili Brčaci Željko Lazić koji je u svojoj kategoriji osvojio dva prva mjesta na 2 i 10 km, a uspjehe su polučili Mihajlo Zarić i Eldin Pezerović, a blizu su bile i komšije iz Bijeljine, Prijedora i Oštre Luke. Predsjednik Đurić je posebnu zahvalu uputio Plivačkom savezu Srbije na otvorenim vodama, svim takmičarima, Vladi Brčko distrikta pokrovitelju manifestacije i podršci predsjednika Skupštine, KKK „ Hariz Suljić“ i „Zaveslaj“, te službama koje su besprijekorno brinule da sve bude u najboljem redu.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Poznato devet kandidata za maraton 15. jula na rijeci Savi kod Brčkog

Admir Kadrić

Brčko: U subotu Treći međunarodni plivački maraton na rijeci Savi

Mirsad Arnautović