RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Predsjednik Skupštine Đorđa Kojić primio rukometaše Jedinstva

Tri kategorije dječaka Rukometnog kluba „Jedinstvo 2015“ iz Brčkog zabilježile su vrlo dragocjen rezultat na međunarodnom rukometnom turniru „Trofej smederevske jeseni 2016“. Rukometaši 2002-go godište su osvojili bronzanu medalju, kategorija 2000-to godište – sedmo mjesto, a dječaci 2005-to godište – peto mjesto u konkurenciji 135 ekipa iz 11 zemalja .Ovo je samo jedan od povoda što je rukometaše brčanskog Jedinstva danas primio Đorđa Kojić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH. Članovi Uprave Rukometnog kluba Jedinstvo upoznali su Predsjednika i njegove saradnike sa najvažnijim rezultatima rada u ovoj godini kao i o uslovima u kojima treniraju.– Drago mi je što sam imao priliku da ugostim rukometaše osvajače bronzane medalje na međunarodnom turniru u Smederevu. Nisam znao da imaju problema u treninzima i korištenju dvorane…mislim da oni moraju biti ravnopravni sa ostalim sportistima u Brčko distriktu BiH. Ovo je zaista rasadnik vrhunskih sportaša koje treba podržati u svakom slučaju,- rekao je Kojić nakon prijema.

– Ovim putem želim da izrazim bezgranično zadovoljstvo što su gospoda Kojić, Milić i Blažić odvojili svoje vrijeme da prime naše momke i da im daju podstrek za dalji rad. Mi se nadamao i budućim uspjesima, – rekao je Dragan Peštić, u ime Uprave RK „Jedinstvo 2015“.

– Treniramo već godinu dana ilegalno na zatvorenom terenu Blatuše, preskačemo ogradu da bismo trenirali. Željeli bismo i mi uslove kao drugi u ovom gradu i da budemo jednaki sa ostalima,- požalio se Uglješa Glamočić,trener rukometaša Jedinstva.– Da nije bilo mojih igrača ne bih postigao takav uspjeh na međunarodnom turniru,- kaže Nemanja Peštić, bek Jedinstva koji je u Smederevu proglašen za najboljeg igrača turnira.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Veliki uspjeh mladih rukometaša iz Brčkog

Radio Brčko

Norveški rukometaši osvojili kvalifikacioni turnir u Brčkom

Admir Kadrić

Brčko: RK „Jedinstvo 2015“ nastavilo dominaciju u Prnjavoru

Radio Brčko