RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer futsal liga BiH: Mostarci prizemljeni u Brčkom

Premijer liga BiH u futsalu je poslije duže od mjesec dana nastavila natjecanje desetim kolom prvenstva. Jedini predstavnik u ovom futsal elitnom društvu iz Brčko distrikta je KMF Bali Anđeo iz Popova Polja – Brčkog. Ovaj klub je preživljavao rezultatski i financijski teške trenutke, jer je poslije devet odigranih utakmica završio na devetom mjestu sa jednom pobjedom i jednom neriješenom, a sedam izgubljenih utakmica i sa 6 bodova.

Predah u prvenstvu je klub iskoristio i osvježio svoje redove sa tri igrača Slaviškom Maksimović iz Banja Luke, Mahmutom Bahtić i Harisom Halilović iz Tešnja. Za nastavak prvenstva čekalo ih je teško iskušenje. U Brčko je došao vodeći na tablici FC Mostar SG Staklograd sa 22 boda i igračima reprezentativnog kalibra. Favoriti su bili Mostarci, a iznenađenje priredio Beli Anđeo. Odigrali su briljantno cijelu utakmicu. Domaćini poveli u 12. minuti golom Slavena Erić tako je ostalo do drugog poluvremena uz sporadične pokušaje Mostaraca.

U drugom Josip Bošković je izjednačio u 28. na 1:1. Sedam minuta kasnije isti igrač dovodi goste u prednost 2:1. Na 2:2 je izjednačio Cvijetin Pavić u 36 minuti i tako je ostalo do kraja. Aplauzom su ispraćeni igrači pobjedničke ekipe. Igrali su za KMF Beli Anđeo: Ružičić, Erić, Bahtić, Maksimović, Đokić, Simić, Panić, Miljković, Muratović, Pavić.

Za ekipu iz Mostara su nastupili: Galić, Aladžić,Radulović, Bošković, Vesić, Ivanković, Jelić, Marinjo De Souza Daniel, Memić, Gasto, Šikolo, Raguž.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.