Brčko

Brčko: Od srijede Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi

Zavod za zapošljavanje Brčko raspisuje Javni poziv za prijavu po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta 2019. Poziv će biti raspisan u srijedu, 22.01.2020. godine i trajat će do 28.01. tekuće godine.

Kako doznajemo od direktora Zavoda Vlade Jevtića, pravo prijave imaju osobe koje pokreću djelatnosti iz oblasti poljoprivrede, a koji se odnose na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, ulaganje u preradu poljoprivrednih i ribljih proizvoda, izgradnju, obnovu i/ili rekonstrukciju poljoprivrednih objekata i kupovinu mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju.

Jevtić je rekao kako ovaj Javni poziv Zavod raspisuje sa sredstvima iz 2019. godine te da su uvjeti za prijavu isti kao i prethodne godine.

„Uvjet za prijavu na javni poziv je da poljoprivredni proizvođači registriraju svoju djelatnost, te da se odjave sa Zavoda i u sljedeće dvije godine budu prijavljeni na svoju djelatnost i uplaćuju poreze i doprinose.“ – ističe Jevtić.

Ukupan iznos sredstava za realizaciju Programa iznosi 554.600 maraka, od čega je pola milijuna osigurano iz Proračuna Brčko distrikta za 2019., a ostatak sredstava su sredstva preostala iz ‘Programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta u 2018. godini’.

„U Zavodu pretpostavljamo da će u ovom Programu sredstva dobiti ukupno 25 do 30 osoba s obirom na to da je minimalni iznos isplate sredstava 20.000, a maksimalni 25.000 KM.“ – rekao je Jevtić.

Prema Jevtićevim riječima, Javni poziv trebao bi biti realiziran u sljedeća tri mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button