RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer liga BiH: Poraz hrabrih Lavica u prvom polufinalnom meču play off-a BiH

Prvom utakmicom polufinalne serije play off-a Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice u Banja Luci, košarkašice KK „Lavovi“ Brčko juče su započele završne borbe za prvaka BiH za sezonu 2021-2022.

I pored činjenice da su Brčanke veći dio utakmice odigrale izuzetno dobro, borbeno i požrtvovano, to ipak nije bilo dovoljno da se savlada u ovom momentu kvalitetnija i prije svega iskusnija ekipa Orlova, koja je ujedno i branilac trofeja iz prethodne sezone.

ORLOVI 79

LAVOVI 66

(21:15, 25:12, 19:18, 14:21)

“Juče smo u Banjaluci vidjeli odličan otpor naših djevojaka favorizovanom protivniku na gostujućem terenu. Pogotovo se to može reći za drugo poluvrijeme koje su Lavice dobile rezultatom 33:39, ali odlučujuća je bila druga četvrtina u kojoj su domaće košarkašice napravile rezultatsku prednost koja je, nažalost, bila nedostižna za našu ekipu u ovom meču”, kaže trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnija u ekipi Lavova bila je kapiten Milica Đokić sa 17 postignutih poena. Dvocifrene su bile i Mirela Halilović 12, te Tamara Šarenac i Valentina Došić sa po 10 postignutih poena.

“Čestitam našim djevojkama na borbenosti, čestitam i košarkašicama Orlova na fer i korektnoj igri i zasluženoj pobjedi. Mi iz svakog meča sa Orlovima, a ove sezone smo ih imali pet, izlazimo sa sve više znanja, iskustva i borbenosti i, iako još nismo našli način da ih pobjedimo, kao uostalom nijedna druga ekipa u državi, radujemo se svakom novom susretu sa ovom ekipom, jer je to i nama potvrda da se nalazimo u samom vrhu ženske bh košarke”, ističe Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

Lavice i stručni štab pozivaju sve ljubitelje košarke i sporta da u subotu 23. aprila 2022. godine obavezno od 18:00 časova dođu u dvoranu Tehničke škole u Brčkom i podrže domaću ekipu u drugom polufinalnom meču play off-a protiv Banjalučanki. Ulaz je slobodan.

“Dođite i uživajte u vrhunskoj ženskoj košarci”, poručuju iz KK “Lavovi” Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kup BiH: Lavice poražene u polufinalu

Radio Brčko

Od jeseni evropska košarka u Brčkom

Radio Brčko

Pobjeda košarkašica KK Lavovi u posljednjem kolu šampionata BiH

Radio Brčko