RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Kadetkinje KK “Lavovi” Brčko šampionke Republike Srpske

Pobjedama u polufinanom meču protiv ekipe “Feniksa” rezultatom 96:55 i finalnom meču završnog turnira Prvenstva Republike Srpske protiv ekipe “Orlova” u Banja Luci, košarkašice KK “Lavovi” Brčko osvojile su titulu šampiona Republike Srpske u kadetskoj konkurenciji za sezonu 2021/2022.

ORLOVI 57

LAVOVI 64

(12:19, 20:14, 15:10, 10:21)

“Nakon prošlonedjeljne dvije pobjede na polufinalnom turniru, protiv “Igmana” i “Orlova”, takođe u Banja Luci, i plasmana u Finalni turnir Prvenstva Republike Srpske za kadetkinje, ponovo smo ovog vikenda pred banjalučkom publikom savladali dvije domaće ekipe – “Feniks” i “Orlovi”. Preponosni smo na naše mlade košarkašice, na njihovu igru, borbu i zalaganje i zahvalni što imamo ovako sjajnu ekipu, koja je okosnica i našeg kluba, ali i budućih reprezentativnih selekcija BiH”, kaže predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Kapiten Lavica Milica Đokić proglašena je za najboljeg strelca i najkorisnijeg igrača (MVP) Finalnog turnira Prvenstva RS za kadetkinje sa ukupno 51 postignutim poenom u dvije utakmice.

“Sjajan je osjećaj dobiti ovakva priznanja, bilo je jako uzbudljivo u Banjaluci. Ponosna sam na nas što smo bile uporne, složne i vjerovale da smo šampionke i prije nego smo uzele pehar u ruke. Zahvaljujem se treneru i stručnom štabu, kao i organizatorima turnira, te čestitam ostalim ekipama na plasmanu”, kaže kapiten Milica Đokić.

Kadetsku šampionsku selekciju Republike Srpske za sezonu 2021-2022 čine, pored kapitena Milice Đokić, još čine Tamara Šarenac, Valentina Došić, Sara Đokić, Ksenia Vukić, Ana Bjeljac, Milica Gavrić, Ajna Denić, Jelena Đurić, Aleksandra Svitlica, Katarina Pudić, Lorena Rikić.

rpt

“Ovo je još jedna kruna sezone za naše košarkašice i klub u cjelini. Ove sjajne i borbene djevojčice su dokazale da su neprikosnovene na košarkaškom parketu u svojoj kategoriji. Sve utakmice u finalnoj seriji odigrale su uz veliku rezultatsku prednost i dokazale da se upornost i posvećenost isplate. Čestitam finalistima i zahvaljujem se organizatorima na gostoprimstvu, a mi idemo dalje u pohode na medalje i pehare”, izjavio je trener Aleksandar Bližnjaković.

Konačan plasman Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske za kadetkinje:

  1. KK “Lavovi” Brčko
  2. ŽKK “Orlovi” Banja Luka
  3. OKK “Feniks” Banja Luka
  4. ŽKK “Mladi Krajišnik” Banja Luka.

Pobjedom u finalu Prvenstva RS za kadetkinje, ove mlade košarkašice plasirale su se na polufinalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Već narednog vikenda KK Lavovi očekuju novi izazovi. Na rasporedu je polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske u konkurenciji juniorki.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Premijer liga BiH: Poraz Lavica od ŽKK RMU Banovići

Radio Brčko

Istorijska pobjeda Lavica protiv Zagreba u Waba ligi

Radio Brčko

Brčko: KK Lavovi i zvanično u WABA ligi

Vladimir Matijević