RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer nogometna ženska liga BiH: „Lokomotivine“ dvije petice

Ženski fudbalski klub „Lokomotiva“ Brčko je standardni član elitne ženske lige BiH.

Boro Tošić, predsjednik kluba je dao povjerenje mladim iskusnim trenerima Miloradu Ilišković i trenerici Selmi Omerović da vode ekipe.

To i čine znalački ostvarujući rezultate hvale vrijedne. Zato i ne čudi što je ovaj tandem iz Brčkog dobio mjesto da bude među odabranim u reprezentaciji BiH kao članovi stručnog stožera. Korona virus je onemogućio da se kontinuitet rada nastavi punom parom u „Lokomotivi“. Pri kraju ovog, a poslije malo više od 10 mjeseci, „Lokomotiva“ je odigrala prvu utakmicu na svom stadionu. Otvaranje je bilo blistavo sa ocjenom pet odličan. Na gostovanju u Modriči su pobijedile domaćine 5:1.

Na prvoj premijerligaškoj utakmici ove sezone igrale su briljantno i pobijedile ekipu Banja Luka 5:0 u Brčkom. Trenerski tandem Ilišković-Omerović se jednako kao i cijela ekipa raduju svakom uspjehu, a on je plod napornog rada. Prikazana igra u Brčkom nije dosegla kulminaciju, ali je i te kako vrijedna. Ostaje žal što nema publike. Na utakmici sa Banjalukom su Brčanke postigle pet golova, po dva Marija Damjanović i Nikolina Vujadin, a jedan Slađana Smiljanić koja je došla iz Modriče i postigla prvijenac za svoj novi klub, a Nikolina Vasiljević je došla iz Banja Luke i brzo se adaptirala u ekipu.

Sara Trujić je bila gospodar obrambenog dijela igrališta. Igrale su za „Lokomotivu“: Nikolina Todorić, Alma Šečić, Mevlida Džanić, Selma Mešanović, Sara Trujić, Nikolina Vujadin, Slađana Smiljanić, Ajla Zukić, Andrea Crnobrnja, Marija Damjanović, Nikolina Vasiljević u igru su ušle Jelena Vidović, Ajla Fačić, Amela Nakičević, Tamara Malinović, Helena Dabić, a propisi nisu dozvolili da u igru uđu i Jovana Vasić, Eldina Brodlić, Aleksandra Vasić i Draženka Gavrić. Utakmice su dobro sudile: Merima Ćelik i Aida Jusufović iz Sarajeva i Ilma Durmo iz Zenice. Delegatsku dužnost je revnosno obavila Branka Jovanović iz Bijeljine.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.