RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer ženska nogometna liga BiH: Brčanke izgubile od Banjalučanki

U Premijer ženskoj nogometnoj ligi BiH natječe se osam klubova. ŽNK SFK 2000 iz Sarajeva suvereno vlada ligom svih minulih godina. Ne može im niti jedan klub biti konkurent iako ženski nogomet napreduje. Višegodišnjim šampionkama pokušavaju parirati ŽF/NK Emina Mostar, ŽNK Iskra Bugojno, ŽFK Lokomotiva Brčko i ŽFK Radnik Bumerang Bijeljina.

U šest odigranih kola ekipa brčanske Lokomotive ima jednu pobjedu i jedan remi, te četiri poraza. Blijedu sliku je ostavila utakmica 17. kola Lokomotiva – Borac Banja Luka  2 : 5. Ekipu vodi tandem trenera Milorad Ilišković i Selma Omerović. O primjetnoj krizi rezultata trener Ilišković kaže: „Što reći poslije ovakve utakmice i kakvu poruku poslati ljubiteljima sporta i igračicama koje će ovo pročitati? Došli smo u situaciju da pod različitim okolnostima uđemo u meč. Izostalo je pet standardnih igračica, a neke su nastupile pod povredama. Na kraju se to odrazilo na rezultat.

“Na 12 do sada odigranih utakmica sa Borcem smo bili dominantni. Toliko puta smo ih pobijedili, a sada doživjeli poraz kod kuće. To svakako boli. Ovo je još jedna doza problematike za utakmice koje dolaze. Imamo lošu realizaciju. Teško je u takvim okolnostima uhvatiti ritam kada u ekipi imaš pet kadetkinja. Nije Borac igrao spektakularno, ali je pobijedio. Naše igračice su postigle tri autogola. Što je za ne povjerovati, ali se desilo. Čestitam ekipi Borca na pobjedi. Mi gostujemo kod šampionki BiH u Sarajevu i pokušati ćemo da se posložimo i pokušamo da imamo karakter. Biti će jako teško“, riječi su trenera Milorada Iliškovića.

Za ekipu ŽFK Lokomotiva su igrale i bile u sastavu: Tamara Kovač, Aleksandra Vasić, Ajla Zukić, Sara Trujić, Nikolina Vujadin, Slađana Smiljanić, Miljana Novaković, Tamara Malinović, Helena Dabić, Marija Damjanović, Nikolina vasiljević, Eldina Brodlić, Mariana Simikić, Jelena Vidović, Draženka Gavrić, Jelena Lizdek.

 

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Premijer ženska nogometna liga BiH: Desetka u mreži ŽFK “Drine”

Radio Brčko

Premijer ženska nogometna liga BiH: ŽFK „Lokomotiva“ Brčko- ŽNK „SFK 2000 Sarajevo“ 0 : 5 

Radio Brčko

Premijer liga žena BiH: ŽFK „Lokomotiva“ Brčko, pobjeda i poraz

Radio Brčko