RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer ženska nogometna liga BiH: ŽFK „Lokomotiva“ Brčko- ŽNK „SFK 2000 Sarajevo“ 0 : 5 

ŽFK „Lokomotiva“ Brčko, ranije odgođene utakmice, igranjem sustiže u Premijer ženskoj nogometnoj ligi BiH. Minule srijede su u Sarajevu odigrali susret iz drugog kola koji su izgubile 3:0. U subotu su odigrale utakmicu 9. redovnog kola na stadionu „Lokomotive“ koju su izgubile 0:5 od Sarajki. Golove su postigle Maja Jelčić četiri u 13.,14., 19. i 59. i Kristina Tanasković u 29. minuti igre.

Kada je ŽNK „SFK 2000“ Sarajevo u pitanju, dovoljno je pogledati statistiku i vidjeti da je ovaj klub 19 godina šampion BiH. Zato ne čudi ni ovaj rezultat sa Brčankama. Boro Tošić je bio predstavnik kluba „Lokomotiva“ i on je izjavio: „Kvalitet Sarajki je bio nesporan. Mi smo se pokušali suprotstaviti koliko smo mogli. Povrijeđena nam je Stefana Biterić, naš trenerski tandem Ilišković-Omerović je sa Reprezentacijom BiH U-19 u Mostaru na pripremama. Naš klub smo prezentirali časno, ali je poraz bio neminovan. Čestitam ekipi Sarajeva na igri i pobjedi. Mi smo na početku prvenstva ostali bez šest djevojaka, od njih je čak pet reprezentativki to ne bi mogao izdržati ni mnogo veći klub, a ne „Lokomotiva“. Uspjeli smo poslije ovoga da se konsolidiramo s ciljem da ostanemo u Premijer ligi. Sada nam slijedi pauza od 15 dana za sve klubove zbog nastupa Reprezentacije BiH.“

Gospođa Samira Hurem, izbornik i trener Ženske nogometne Reprezentacije BiH i glavna poluga u ŽNK „SFK 2000“ Sarajevo je objektivno predstavila sliku nogometa u klub ovima i BiH.

„Čestitam svojim igračicama koje su pokazale kvalitetu pogotovu onim koje igraju u reprezentaciji. Ovo, kako je sada, nije dobro za ženski fudbal niti je na nivou potrebnog ženskog fudbala. U ligi imamo više klubova koji nisu dosegli nivo Premijer lige. Oni svode sve s ciljem da ostanu ovoj ligi, a tako ni reprezentacija ne može napredovati. Svaki klub treba imati dvije tri reprezentativke. Država mora jako puno ulagati i raditi da ovoj djeci pružimo veću kvalitetu.“

Reprezentacija će 21. ovog mjeseca igrati u Danskoj, a 26. u Zenici igra sa Rusijom.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Premijer ženska nogometna liga BiH: Desetka u mreži ŽFK “Drine”

Radio Brčko

Premijer ženska nogometna liga BiH: Brčanke izgubile od Banjalučanki

Radio Brčko