RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Prva liga Rukometnog saveza RS-a: RK „Jedinstvo 2015“ Brčko – RK “Bijeljina” 31 : 26

U dvorani Ekonomske škole u Brčkom odigrana je još jedna u nizu prvenstvenih utakmica. Ova 19. kola Prve lige Rukometnog saveza Republike Srpske koja je proglašena za derbi susjeda. Bila je to u reviji mladih rukometaša dva susjedna kluba. Igrali su RK Jedinstvo 2015 Brčko i RK Bijeljina. Jedinstvo je pobijedilo 31 : 26, poluvrijeme 18:8.

Trener Brčaka Uglješa Glamočić i ekipe Bijeljine Bogdan Rankić provjerili su sve igrače koje su imali u sastavu. Možda je zato i bila lepršava i atraktivna igra. U ekipi Jedinstva je od 16 igrača njih 12 se upisali u listu strijelaca, a kod Bijeljine od 12 njih osam se upisalo u strijelce.

Svi skupa su postigli 57 golova i ako su golmani puno šutova obranili. Trener Bijeljine Bogdan Rankić nam je rekao: „Želim da čestitam RK Jedinstvo na zasluženoj pobjedi i na plasmanu u Premijer ligu BiH. Moja je ekipa nastupila bez par iskusnih igrača. Od ovih mlađih neki su iskoristili šansu. Vidio sam kako oni reagiraju protiv ovako dobre ekipe Jedinstva.“ Trener Jedinstva 2015 Uglješa Glamočić naglašava: „Odigrali smo zaista jednu dobru utakmicu.

Dao sam šansu svim igračima. Naša prednost je išla i do 11 golova razlike. Zadovoljan sam kako su mladi igrači odradili svoj nastup na utakmici.“Golove su postigli i igrali za Jedinstvo: Lukić 7, Marinković 5, Jelisić 4, Pekić 3, Božić 3, Mijatović 2, N. Peštić 2, po 1: Mešanović, Mujčinović, Blažić, Maksić, Petković, Novak, Đurkić, a na golu sigurni: Šečić i Čajtinović. Poslije ovog kola ekipe je ostvarila: odigranih 19, pobjeda 15, jedna remi, tri izgubljene utakmice, gol razlika 610: 523 + 87 i 31 bod.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Trodnevni turnir „Drugi Trofej 2019“ uspješan za Brčake i Leskovčane

Radio Brčko

Tokom vikenda Međunarodni rukometni turnir „Trofej Brčko distrikta BiH 2019“

Radio Brčko

Брчко: Пријем за рукометаше “Јединства 2015”

Radio Brčko