RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Trodnevni turnir „Drugi Trofej 2019“ uspješan za Brčake i Leskovčane

RK Jedinstvo 2015 Brčko i RK Dubočica 54 iz Leskovca najuspješniji su na trodnevnom rukometnom turniru 2. Trofej Brčko distrikta 2019., Jedinstvo 2015 je u 2002. godištu obranilo prošle godine osvojenu titulu prvaka –pobjednici su, a u 2004. godištu su drugi, dok je Dubočica 54 prvak u 2004. godištu, a treća u 2002.

Tablica za 2002. je: 1. RK Jedinstvo 2015., 2. Rukometni Kamp Rastimo Novi Sad, 3. RK Dubočica 54 Leskovac. U 2004. godištu je: 1. RK Dubočica 54 Leskovac, 2. RK Jedinstvo 2015 Brčko, 3. RK Berana. Pojedinačni uspješni igrači su u 2002. godištu najbolji igrač Marko Lukić RK Jedinstvo 2015, najbolji strijelac Milan Milankov Rukometni Kamp Rastimo, najbolji golman Dino Čajtinović RK Jedinstvo 2015.

U konkurenciji 2004. godište: najbolji igrač Dušan Denić RK Dubočica 54, najbolji strijelac Nikola Jelisić RK Jedinstvo 2015, najbolji golman Luka Đuričanin RK Berana. Turnir koji je počeo u petak pozdravnim riječima je zahvalio na dolasku u Brčko gospodin Dragan Peštić direktor turnira, a ovu smotru mladih rukometaša je otvorio gospodin Mario Vasiljević, savjetnik gradonačelnika Siniše Milića.

Na turniru je nastupilo u obije kategorije 16 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i Brčko distrikta BiH. Utakmice su igrane u dvoranama Ekonomske i Tehničke škole. Sudili su suci iz Srbije i Hrvatske. Na proglašenju najuspješnijih ekipa i pojedinaca domaćin i organizator RK Jedinstvo 2015. Brčko je uručio iz bogate riznice pehare, medalje, statue i vrijedne nagrade. Uglješa Glamočić, predsjednik Organizacionog odbora turnira pružio potrebne informacije o turniru i gradu Brčkom. „Zahvalu za gostoprimstvo biranim riječima uz obećanje da će doći u Brčko i iduće godine“, kazao je Dragan Mitrović, trener i vođa ekipa iz Leskovca.

Turnir je proglasio završenim gospodin Robert Pijunović, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Rukometaši brčanskog „Jedinstva“ osvojili turnir „Mika 2017“

Admir Kadrić

Novo osnivanje „Jedinstva 2015“ rukometaši obilježili utakmicom

Admir Kadrić

Brčko: Odigran 16. Međunarodni rukometni turnir za mlađe uzraste

Radio Brčko