RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Prva liga Rukometnog saveza RS: RK „Jedinstvo 2015“ Brčko – RK „Hercegovina“ Nevesinje

Dva vodeća kluba na tablici 1. lige Rukometnog saveza Republike Srpske RK „Jedinstvo 2015“ Brčko i RK „Hercegovina“ Nevesinje odmjerili su snage u derbiju 18. kola u dvorani Ekonomske škole Brčko. Po prikazanoj igri, oba kluba zaslužuju mjesta u vrhu tablice. Oba trenera su naglasila da igraju derbi sa nekompletnim ekipama. Brčaci su počeli utakmicu bez braće Nemanje i Bogdana Peštić okosnice ekipe. Bogdan je, iako povrijeđen, u igru ušao u drugom poluvremenu.

Sumirajući prikazano bila je to dopadljiva i rezultatski napata utakmica, igralo se gol za gol. Počelo se u znaku remija 1 : 1, poluvrijeme 15 : 15 i kraj 25 : 25. Završnica dramatična. U 58-oj Bogdan Peštić je izjednačio na 24 : 24, a kapetan ekipe Salko Mešanović je donio prednost 25 : 24. Gosti u kontranapadu su izjednačili na 25 : 25.

Najbolji strijelac utakmice sa 13 golova Dačo Božić u zadnjim sekundama nije pogodio mrežu gostiju. Završilo je podjelom plijena i svakom po bod. Trener i igrač Hercegovina Nemanja Ivanović o utakmici kaže: „Stvarno mislim da smo dva najbolja kluba u ligi. Po meni utakmica nije bila lijepa i kvalitetna zbog važnosti. Falio nam je jedan gol da se primaknemo „Jedinstvu“. Razlog je što smo bili nekompletni. Tu smo zbog zanimljivosti prvenstva. „Jedinstvo“ je dobra ekipa, a mi se borimo koliko možemo sa domaćim igračima. Ovu smo priliku morali bolje odraditi pogotovo što je „Jedinstvo“ bilo nekompletno.“

Uglješa Glamočić, trener „Jedinstva“: „Danas nismo bili na visini zadatka kao u proteklim utakmicama u kojima smo naredali deset pobjeda, a ovu nismo ostvarili na domaćem terenu. Šteta što smo bili nekompletni. Kako je išao tok utakmice dobro je da smo ostvarili neriješen rezultat.“

RK „Jedinstvo 2015“ u Brčkom u srijedu igra utakmicu trećeg pretkola KUP-a Rukometnog saveza RS sa ekipom RK „Glasinac“ sa Sokoca. Za „Jedinstvo 2015“ su igrali i golove postigli: Muamer Šečić, Dino Čajtinović, Ermin Pekić, Marko Lukić 1, Salko Mešanović 4, Stefan Petković 1, Dačo Božić 13, Refik Mujčinović, Bogdan Peštić 2, Aleksandar Marinković 1, Nikola Jelisić 1, Nemanja Mijatović 2, Aleksandar Đurkić, Lazar Lujić, Stanislav Maksić  i Andrej Tučić. trener: Uglješa Glamočić.

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Trodnevni turnir „Drugi Trofej 2019“ uspješan za Brčake i Leskovčane

Radio Brčko

Veliki uspjeh mladih rukometaša iz Brčkog

Radio Brčko

Brčko: RK „Jedinstvo 2015“ nastavilo dominaciju u Prnjavoru

Radio Brčko