RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

RK “Jedistvo 2015” Brčko se vratio na vrh tablice

Utakmica 9. kola Prve lige Rukometnog saveza Republike Srpske RK „Jedinstvo“ Brčko – RK „ Kotor Varoš“ u hladnoj dvorani rukometaši su digli temperaturu dopadljivom igrom koja je rezultirala pobjedom Brčaka 39 : 32. Ova pobjeda ekipe trenera Uglješe Glamočić vratila je klub na prvo mjesto tablice sa 12 bodova. Isti broj bodova imaju ekipe  „Drine“ i „ Prijedora“ koje pušu za vrat „Jedinstvu 2015“, ali Brčaci imaju bolju gol razliku koja iznosi + 24 gola. Poslije utakmice Dražen Žarić, zapaženi igrač iz Kotor Varoši je rekao: „ Trenutno smo oslabljeni. Igramo sa mladim igračima pa je rezultat očekivan. Brčaci su dobri i visoko kotiraju u ligi i biti će prvi ili drugi. Mi igramo, vidjeli ste, brzu igru koja je moderna u rukometu. Očekujemo bolje dane za našu ekipu. Želja nam je da budemo među pet-šest ekipa što bi za Kotor Varoš to bilo dobro.“ Uglješa Glamočić, trener „Jedinstva 2015“ o utakmici i gostima kaže: „Gosti su veoma nezgodna ekipa. Fizički dobro pripremljena koja gaji trkački brz rukomet moderan. Na ovoj utakmici prevaga je bila na našoj strani sa 7-8 golova prednosti. Naša ekipa je dobro igrala, ali ima još potrebe da ispravimo neke detalje u obrani i vraćanju u zonu. Ostvarili smo pobjedu i bodove bitne za naš ritam uspjeha. Očekujem da ćemo biti jesenski prvaci u ligi. Sada ćemo gostovati kod „Kozare“ u Gradiški, pa nam dolazi Višegrad.“

Za RK „Jedinstvo 2015“ su igrali i golove postigli: Lukić 11, B. Peštić 9, N. Peštić 6, Mešanović 4, Pudić 3, Petković 2, Mijatović 2, Zmajevac 1, Lujić 1, igrali su i Šečić, odličan na golu, Čajtinović, Novak, Mičić, Tučić, Stjepanović. Trener: Uglješa Glamočić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Пријем за рукометаше “Јединства 2015”

Radio Brčko

Brčko: Trodnevni turnir „Drugi Trofej 2019“ uspješan za Brčake i Leskovčane

Radio Brčko

Prva liga Rukometnog saveza RS: RK „Jedinstvo 2015“ Brčko – RK „Hercegovina“ Nevesinje

Radio Brčko