RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Prvenstvo u futsalu: KMF „Brčko–Zdravlje“ – KMF „Boračka“ Gradiška 3:2

KMF „Brčko – Zdravlje“ je u 6. kolu 1. lige futsala FSRS u grupi istok ugostio KMF Boračka iz Gradiške. Obje ekipe su demonstrirale dobar futsal. Domaća ekipa je povela u 7. minuti golom Izudina Čavalić, gosti izjednačili na 1:1 golom Slavena Komljen u 12-toj minuti. Na odmor se otišlo ovim rezultatom. Sudac Bojan Rakić iz Bijeljine zbog nesportskog ponašanja u 29. minuti isključuje dva igrača „Boračke“. U tom periodu Goran Stakić postiže gol za 2:1. Ulaskom novih igrača, gosti su izjednačili na 2 : 2 golom Dragana Francuza u 34. minuti, a agilni Semir Hodžić u 38. postiže gol za pobjedu od 3:2 i nove bodove za „Brčko-Zdravlje“ koje je na tablici treće sa 10 bodova.

Za „Brčko-Zdravlje“ su igrali: Sead Bećirović, Emir Hodžić, Dražen Lukić, Ninoslav Mirić, Semir Hodžić, Željko Mitrović, Marko Lukić, Slobodan Manojlović, Goran Stankić, Izudin Čavalić, Davor Vujić, Zdravko Vujić. Predstavnik kluba: Vedran Banjanin.

Poslije utakmice Nebojša Gigović, predsjednik KMF „Boračka“ iz Gradišta je rekao: „Želim da se zahvalim domaćinu na gostoprimstvu. Uzvratiti ćemo im u Gradiški onako kako to treba da bude u futsalu. Međutim, nisam zadovoljan igrom svoje ekipe, prije svega, njihovim ponašanjem, ali ni sa odlukama nekih sudija koje su uticale debelo na ovaj rezultat isključenjem dva igrača u jednoj minuti. Dobili smo dva crvena kartona i izgubili utakmicu.“

Sead Bećirović, golman domaće ekipe je imao pravi pregled utakmice. On kaže: „Uspjeli smo pored svega pobijediti, poslije turbulentne dvije sedmice u kojima smo kiksali, ne našom krivicom, ali se desilo jer nismo imali sportske sreće. Na ovoj nam se fortuna osmjehnula. Gosti su bili jako čvrsta ekipa, imali su svoje šanse. Na moju i sreću kluba nisu ih iskoristili. Pokazali smo karakter, lavovski smo se borili za željenu treću pobjedu.“

U 7. kolu KMF „Brčko-Zdravlje“ čeka gostovanje u Čelincu kod KMF „Jašovka“ koja je sedma sa tri boda na tablici.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

KUP RS BiH, žene: ŽRK „Jedinstvo“ Brčko – ŽRK „Mira“ Prijedor 32 : 37

Radio Brčko

ŽFK „Lokomotiva“ iz Brčkog – ŽFK „Modriča Alfa” iz Modriče 9:1

Radio Brčko

KK „Živinice“ u Brčkom uspješnije od domaće ekipe

Radio Brčko