RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Pudar osvojila sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je sedmo mjesto u utrci na 100 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Abu Dabiju.

Mlada Mostarka je u finalu utrke dionicu preplivala u vremenu 56 sekundi i 51 stotinke što je bilo dovoljno za sedmu poziciju.

Zlato je osvojila Kanađanka Margaret Macneil s vremenom 55.04. Srebro je pripalo Šveđanki Louise Hansson (55.10), a bronza Amerikanki Claire Curzan (55.39).

Lana Pudar je finalnom utrkom na 100 metara leptir završila uspješan nastup na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju, na kojem je osvojila bronzu na 200 metara leptir.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Cerić na startu Svjetskog prvenstva u Dohi protiv predstavnice Turske

Radio Brčko

Мирза и Зоран из Брчког – бх-наде на Свјетском првенству у Мађарској

Admir Kadrić

Lana Pudar u finalu Svjetskog kupa u Berlinu na sto metara delfin

Radio Brčko