RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Raja sa Ficibajera pobjednik u Goppingenu

Udruga građana Raja sa Ficibajera Brčko distrikt BiH nizom godina oplemenjuje aktivnosti na terenu Sportsko rekreativnog centra Ficibajer te brinu o terenu za mali nogomet.

Mirza Abadžić, predsjednik ističe da je udruga registrirana 2006. godine, a tradicija igranja malog nogometa traje od 1969., odnosno već 53 godine. Tu se organiziraju turniri, a ove godine organizirani su „Susret sa Europom i „Savski cvijet“.

„Pozvani smo da budemo gosti Udruženja građana Čelik u Goppingen i tako uzvratili njihov posjet turniru u Brčkom. Ova suradnja traje tri godine, a predvodi ju naš sugrađanin Senad Jerković. Ovaj turnir, da se pohvalim, smo pobijedili superiorno u konkurenciji ekipa SV Mergelstattena iz Heidenheima, TB Holzhein iz Goppingena i domaćina Čelika. Pored pobjedničkog pehara naš golman Goran Milošević je proglašen za najboljeg na turniru“, kazao je Abadžić o turniru koji je odigrala ekipa prije par dana u njemačkom gradu Goppingenu.

Naša kompletna ekipa je puna lijepih i nezaboravnih dojmova, a imala je 10 članova i pet iz Njemačke članova brčanske udruge Raja sa Ficibajera. Uz gospodina Senada Jerkovića ističu gostoljubivost Samira Kurtagića, Adnana Poturka, Smaju Alepa, Ermina Ejupovića, Fadila Brkića, Izeta Dodića i druge. Adnan Poturak je uručio tri donacije kompletne opreme, a jedna je za mlade igrače FK Dizdaruša Brčko. Gesta hvale vrijedna iz dijaspore.

Tekst i fotografije: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.