RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Šahista Pištalović trenutno četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu

Na Evropskom prvernstvu u šahu (konkurencija do 8 godina), koje se održava u Poreču, nakon šestog kola Slobodan Pištalović, osmogodišnji šahista Šahovske škole „Velemajstor“ iz Brčkog, zauzima četvrto mjesto.U dosadašnjem toku prvenstva Pištalović je ostvario pet pobjeda nad šahistima iz Slovenije, Finske, Ukrajine, Armenije i Bugarske dok je pretrpio samo jedan poraz od Rusa Zosana Janisa. Od ostalih dvanaest takmičara BiH najviše uspjeha imaju Maša Maksimovića sa 3,5 boda i Bojan Maksimović sa 3 boda u konkurenciji do 14 godina i Ermin Sinanović sa 2,5 boda u konkurenciji do 16 godina.

Današnji derbi sedmog kola upravo je između trećeplasiranog Azerbejdžanca Reada Samadova i četvrtog na tabeli bh-predstavnika Slobodana Pištalovića. Obojica imaju po 5 bodova. Eventualna pobjeda značila bi ulazak u razigravanje za jednu od medalja na Evropskom prvenstvu. Ovog trenutka,kada postavljamo vijest, odigrano je 21 poteza, Pištalović je potrošio 25 minuta više vremena od protivnika…

Najprijatnije iznenađenje na prvenstvu Slobodan Pištalović je napravio u četvrtom kolu pobijedivši Roberta Piliposjana iz Armenije, prvog nosioca, najbolje rangiranog šahistu na rejting listi do 8 godina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Završen šahovski turnir „Bošnjaci open 2016“

Admir Kadrić

Brčanski šahista Sandro Mikanović sve bliži tituli FIDE-majstora

Admir Kadrić

Drugi pokušaj šahovskog prvenstva za osnovce

Admir Kadrić