RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Slobodan Pištalović treći u Evropi, a peti u svijetu

Sedmogodišnji Brčak Slobodan Pištalović, član Šahovske škole „Velemajstor“ Brčko, rangiran je na treće mjesto evropske rejting liste, a na peto mjesto Svjetske rejtign liste sa 1627 bodova u ubrzanom šahu.– Rejting je ostvaren proteklog vikenda u Bačkoj Topoli gdje je Pištalović na međunarodnom šahovskom turniru odigrao 5 šahovskih partija protiv rejtingovanih igrača, a za rejting nedostajale su mu samo dvije partije,- pojašnjava njegov trener Sandro-Marko Mikanović.

– Sve ovo ali i na narednih nekoliko turnira, angažujemo Slobodana da bismo ga što bolje pripremili za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj septembra mjeseca u Poreču,- kaže Siniša Pištalović, otac talentovanog šahiste, prvaka Republike Srpske i prvaka BiH u ubrzanom šahu za uzrast do 8 godina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski šahisti Ivanović i Mirković opet najbolji

Admir Kadrić

Osmogodišnji Slobodan Pištalović igrao na prvoj šahovskoj tabli Evrope

Admir Kadrić

Brčko: Održan Bajramski turnir u šahu

Radio Brčko