RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

SD „Pobjednik“ iz Tuzle u Brčko za Valentinovo donio šest medalja

Sedam „veličanstvenih“ natjecatelja Sportskog društva „Pobjednik“ Brčko distrikt BiH su iz Tuzle, grada soli i sporta, sa Međunarodnog karate turnira “Šesti BiH Valentinovo Open  2021.” donijeli šest medalja. Radili su kate i borbe pojedinačno. Od šest medalja po jedna je zlatna i srebrna i dvije brončane, te dvije zlatne za učesnike. Ostvareni su ovi rezultati:

Zlatnu medalju u katama, dječaci 2010. godište, osvojio je Benjamin Čačković, srebrnu u borbama, djevojčice 2011. godište plus 40 kg., osvojila je Amina Brkić. Brončanu u katama, kadetkinje, osvojila je Elma Podojak i Harun Kurtalić u katama, dječaci 2011. i starije godište, oranž pojas, dok su zlatne medalje za učesnike uzeli Katian Breščaković i Maid Kurtalić, dječaci 2012./2013. godište.

Predvodio ih je trener Mehmedalija Brkić.

Na turniru je sudjelovalo više od 900 takmičara, iz 87 klubova iz deset država, koji su radili na šest borilišta pojedinačne i ekipne discipline u katama i borbama. Ostvarenim rezultatima zadovoljni su članovi ekipe, trener i uprava kluba.

Tekst: Stjepan Bogutovac

Foto: SD „Pobjednik“

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Brkić osvojio brončanu medalju na prvenstvu RS

Radio Brčko

Brčko: Članovi AA “CROSS” iz Vlasenice donijeli zlatnu i bronzanu medalju

Radio Brčko

Brčanski „Samuraji“ iz Tuzle donijeli šest medalja

Драгиша Јанковић