RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Za SD “Pobjednik” Brčko devet medalja

Sportsko društvo “Pobjednik” Brčko učestvovalo je na dva karate takmičenja u Bratuncu i Srebrenici. U organizaciji karate kluba “Miloš Delić” Bratunac, održan je stručni seminar i takmičenje – borbe. Za Sportsko društvo “Pobjednik” Brčko distrikt BiH, nastupilo je pet takmičara. Ostvareni rezultati: jedna zlatna,tri srebrne i jedna brončana medalja.

Zlatna Redžep Brkić, srebrene Amna Šehić, Stanko Savić i Amina Brkić, brončana za Lejlu Martinović.

Karate takmičenje je održano  u Srebrenici pod nazivom ” 5.TURNIR MIRA SREBRENICA 2019”. Sportsko društvo “Pobjednik” Brčko nastupilo je sa četiri predstavnika. Ostvareni rezultati: dvije zlatne,dvije srebrne i jedna brončana medalja.

Redžep Brkić je izborio zlatnu medalja u borbama stariji kadet +70 kg, kao i Elma Podojak u borbama djevojčice 2006.do 44 kg,te srebrenu medalju u katama djevojčice 2006 godište II nivo. Amna Šehić je izborila srebrnu medalju u borbama seniorka – kategorija apsolutna. Amina Brkić brončana medalja u katama djevojčice 2011-to godište I nivo.

Natjecatelje je predvodio Mehmedalija Brkić, glavni trener u Sportskom društvu “Pobjednik” Brčko.

Tekst: Stjepan Bogutovac

Foto: SD Pobjednik

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

SD „Pobjednik“ iz Prijedora donio pet medalja

Radio Brčko

Sportsko društvo „Pobjednik“ Brčko uspješno organiziralo polaganje za veća kyu zvanja u karateu

Radio Brčko

SD “Pobjednik” Brčko iz Tuzle donijelo 13 medalja

Radio Brčko