RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

SDI “Jedinstvo Boće” pobjedilo na turniru u Francuskoj

Sportsko društvo invalida “Jedinstvo Boće” Brčko je učestvovalo na turniru Bronze EuroLeague Men – Group A koji se održao u periodu 1-3 marta u Lyonu (Francuska).

Uz našu ekipu na turniru su učestvovale ekipe domaćina Asul Lyon Volley i Scuola di Pallavolo Fermana (Italija).

Ovo je prvo učešće našeg kluba na zvaničnom takmičenju u organizaciji Paravolley Europe federacije.

Najteži dio je bio kako obezbjediti sredstva za odlazak na 1350 km udaljeni Lyon.

Nakon duge i neizvjesne borbe sredstva za odlazak na takmičenje u zadnjem trenutku su obezbjeđena zahvaljujući Gradonačelniku Brčko distrikta BiH.

Prvi dan takmičenja su ostvarene dvije ubjedljive pobjede po 3:0 (slika Rezultati 1 dan), a drugi dan još dvije pobjede (3:1 i 3:0) te sa maksimalnih 12 bodova osvojeno prvo mjesto.

Na sve 4 utakmice igrači SDI “Jedinstvo Boće” su proglašeni za MVP igrača utakmice (Fuad Mehanović, Jasmin Adžajlić 2 puta i Albin Karić).

Prije kao i tokom samog turnira igrači Jedinstvo Boća su imali  veliku pomoć i podršku od gospođe Jasminke Bašić koja dugo živi u Lyonu kao i još jedne grupe ljudi sa područja bivše Jugoslavije koji su ih bodrili sa tribina i pripremili  hranu, piće, kafu i sve što je neophodno za nesmetan povratak kući.

Pobjedom na turniru osvojeno prvih najmanje 109 bodova za ulazak na zvaničnu rang listu Paravolley Europe federacije i izboren nastavak takmičenja kao četvrti učesnik na Silver EuroLeague Men – Group D uz ekipe predstavnike Turske, Srbije i Holandije.

Na kraju, iz SDI “Jedinstvo Boće” su zahvalili onima bez kojih odlazak i učešće ne bi mogli realizovati:

  1. Vlada Brčko distrikta BiH (Ured Gradonačelnika) – finansijska sredstva za odlazak,
  2. Dinamik turs Brčko – Garnitura dresova,
  3. Obitelj Šarčević – Garnitura dresova,
  4. Turistička organizacija Brčko distrikta BiH – suveniri
  5. BH Telecom – dugogodišnji sponzor ekipe.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.