RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Sedma titula: OK “Mladost” Brčko šampion Bosne i Hercegovine

Završeno je play off natjecanje Premijer odbojkaške lige BiH. U finale su se izborile dvije najbolje ekipe OK Mladost Brčko i Hrvatski odbojkašku klub Domaljevac. U prvoj utakmici odigranoj u Orašju pobijedila je Mladost 1 : 3. U drugoj u Brčkom isti rezultat 3 : 1 za Mladost za 92 minute. Rezultat po setovima: 22 : 25, 25 : 12, 25 : 18, 25 : 16. Za Mladost su igrali: Jovan Delić, Eldar Trakić, Almir Mustedanović, Almir Čolo, Azur Eminović, Luka Šormaz,Tihomor Gajić, Velibor Vuković, Andrija Divljan, Nemanja Božić, Mladen Lukić, David Poletan: Treneri: Branko Mišić i Mirza Keserović.

Za HOK Domaljevac su igrali: Jovan Čendić, Nikola Mijatović, Franjo Ivić, Nemanja Vidović, Dejan Đurić,Davor Knežević, Bakir Hercegovac, Davor Dominković, Marko Oršolić, Miroslav Lopandić, Anto Oršolić, Dario Kopić. Treneri: Zlatko Ivić i Anto Oršolić.

Najbolji igrači finalne utakmice su Armin Mustedanović (OK Mladost) i Jovan Čendić (HOK Domaljevac). Pobjednički pokal je kapetanu OK Mladosti Almiru Čolo uručio gospodin Alija Fatić, predsjednik OS BiH. Priznanja sucima: Slaviši Kuzmanović i Jasminu Huseinović je uručio: Milan Nikolić, međunarodni odbojkaški sudac. Na utakmici su bili: Alija Fatić, predsjednik i Milutin Popović, zamjenik OS BiH. Medalje ekipama su uručili: Goran Rosnić i Darko Pavlović, članovi uprave Mladosti.

Poslije ceremonije proglašenja, izjave su nam dali Zlatko Ivić, trener HOK Domaljevac: „Pružili smo dobar otpor. Osvojili prvi set. Tri naredna nismo nastavili tim ritmom. Izgubili smo ih. Cijenim da je utakmica u Orašju bila neizvjesnija. I sada je Mladost pokazala da je kvalitetnija i bolji suparnik. Bili su na nivou. Čestitam im, a i mojim dečkima koji su ove godine igrali finale prvenstva i KUP-a BiH. U klubu smo prezadovoljni sa postignutim uspjehom u sa već minuloj sezoni”.

Branko Mišić, trener Mladosti: „Sedma titula šampiona je veliki uspjeh i mnogo znači, ali ostaje žal za prošlom nepriznatom. Mi smo sada prva ekipa po broju osvojenih šampionata u državi. Meni je posebno drago da smo uspjeli pobijediti sve utakmice u sezoni u regularnom prvenstvu , KUP-u RS, KUP-u BiH i play offu.“

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zagrebačka Mladost pobijedila brčansku

Radio Brčko

Brčanska „Mladost“ u srijedu sa „Zvezdom“ u Beogradu

Radio Brčko

Brčanski odbojkaški klubovi izborili finale KUP-a Odbojkaškog saveza BiH za 2022.

Radio Brčko