ArhivaBrčkoSport

Skupština Saveza ribolovačkih društava Brčko distrikta zasjeda u subotu

Sjednica Skupštine Saveza sportskih ribolovaca Brčko distrikta BiH,prekinuta još ljetos, biće nastavljena u subotu u prostorijama „Kečige“.

Ovo nam je potvrdio Denis Burkanović,sekretar brčanske „Kečiga“ a po odobrenju Mirsada Avdića,predsjednika Saveza. Najvažnija tema u nastavku rada najvišeg tijela Saveza biće pitanje nastavka rada čuvarske službe, a koja u poslednjih 5-6 mjeseci ne funkcioniše bez obzira što je broj čuvara povećan za 3 čovjeka koji su položili ispite i od Pododjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu dobili značke i akreditacije.

Pored Saveza,koji zasjeda u subotu od 13 časova, svoju izbornu Skupštinu održaće i SRD „Kečiga“ ali u nedjelju od 11 časova. (Nezvanično saznajemo da je nedjelja predviđena i za termin održavanja Skupštine SRD „Smuđ“ a uskoro ćemo saznati kada to namjerava učiniti SRU „Ravne Tinja“).Sportski ribolovci,bez obzira kojem udruženju pripadaju, ribolovačke dozvole za 2015. godinu već mogu uplatiti i podići u udruženju kojem žele.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button