Brčko

Brezovo Polje: Organizovano prvo feeder ribolovno takmičenje na području distrikta

Po prvi put na području distrikta organizovano je feeder sportsko ribolovno takmičenje u organizaciji udruženja „Sistem plus“ a u suradnji sa ribolovcima iz Brčkog.

Zbog pandemije korona virusa i epidemioloških mjera, organizatori su morali smanjiti broj učesnika kojih je danas bilo dvanaest. Iako se veći broj prijavio, radi vremenskih neprilika, neki su odustali.

Nakon sabiranja rezultata, prvo mjesto Tihomir Petrišević sa ulovom od 2 kile i 150 grama upecane ribe, zatim Adnan Korjenić sa 1 kilogram i 650 grama ribe te treće mjesto Afan Sarajlić sa kilogram i 550 grama upecane ribe.

„Prvo feeder takmičenje u Brčkom, amaterskog tipa sa nepotpunim propozicijama feeder takmičenja jer smo morali smanjiti bokseve i staze jer smo se susreli sa problemima u našem gradu koji je jedan jako lijep grad na Savi, međutim, Brčko je grad koji nema takmičarsku pistu za ribolov. Jedan od rijetkih gradova u BiH koji ima veliku rijeku a nema takmičarsku pistu“, kazao je novinaru Otiska Mario Mendeš ispred udruženja „Sistem plus“.

Prvo mjesto i pehar za najveću ribu osvojio je Sadin Ribić a najmlađi učesnik takmičenja je dobio kao nagradu, feeder štap i mašinicu.

Ribolovci su se požalili na riblji fond koji je, kako su naglasili, jako loš, kažu da peš preovladava, što pokazuje da u Savi nema dovoljno grabljivice, te da je riblji fond veoma oštećen.

Istaknuto je da se pod hitno mora iznaći i rješenje za poribljavanje te ilegalni ribolov koji su, prema mišljenju ove grupe ribolovaca, doveli da, nekada poznati grad po ribi, ostane bez ribnog fonda.

Otisak.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button