RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

SP u rukometu – Francuzi u finalu jurišaju na sedmu titulu, Danci na treću uzastopnu

Francuska će se večeras u Stockholmu boriti za sedmu titulu svjetskog prvaka  (Island, 1995, Francuska 2001. i 2017., Hrvatska 2009., Švedska 2011. i Katar 2015.), dok će Danci će jurišati na treću uzastopnu titulu, nakon turnira u Njemačkoj i Danskoj 2019. te Egiptu 2021., što do sada nije pošlo za rukom nijednoj svjetskoj selekciji.

Danska je u prvom polufinalnom susretu u Gdanjsku pobijedila Španiju sa 26:23 (15:10), dok je Francuska u Stockholmu bila bolja od Švedske sa 31:26 (16:12).

U  Tele2 Areni u Stockholmu bit će odigrane četiri utakmice završnice SP-a. U 13 sati počinje utakmica za sedmo mjesto između Egipta i Mađarske, u 15.30 sati za peto sastaju se  Njemačka i Norveška, u 18 sati za bronzanu medalju će se boriti  Španija i Švedska, dok je finale na rasporedu u 20.30 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sportske igre mladih počinju igrom „Između dvije vatre“

Admir Kadrić

U ženskoj rukometnoj utakmici „Jedinstvo“ Brčko – „Izviđač“ Ljubuški svakome po bod

Radio Brčko

Рукометаши Јединства од четвртка у Лесковцу

Admir Kadrić