RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

“Sportom protiv nasilja”: Za pet dana odigrane 33 utakmice

JU Tehnička škola Brčko u suradnji sa PRONI Centrom za omladinski razvoj realizirali su fudbalski-nogometni turnir pod motom „ Sportom protiv nasilja“ sa ciljem prevencije nasilja među srednjoškolcima kroz projekt „Budi muško klub“.

U pet dana 32 ekipe su odigrale 33 utakmice aktivno je bilo 300 učenika Tehničke škole Brčko. Prvo mjesto je osvojila ekipa I-11 uvjerljivom pobjedom 8:2 u ogledu sa ekipom III-2. Ajdin Mujkanović je proglašen za najboljeg strijelca turnira sa 15 golova, najbolji golman je Vladimir Ćirković, njima je diplome uručila Anđela Tomašević, predsjednica Vijeća učenika. Pehar pobjedničkoj ekipi je uručio Dejan Nikolić, direktor škole. Utakmicu su sudili odlično savezni suci Saša Andrijašević i Miloš Marković. Golove su postigli za ekipu I-11: Ajdin Mujkanović i Izudin Čavalić svaki po četiri, a za ekipu III-2 Ismail Mujkanović i Mehmed Ibrišimović po jedan. Pobjednička ekipa I-11 je igrala u sastavu: Mevludin Čeliković, Ajadin Musić, Izudin Čavalić, Ajdin Mujkanović, Radivoje Lujić, Domagoj Lames, Ajdin Musić, Njegoš Lukić.

Za ekipu III-2 igrali su: Vladimir Ćirković, Ismail Mujkanović, Jelisej Tomić, Erden Kahrimanović, Nemanja Stojčević, Alen Lišić, Mehmed Ibrišimović.

Za 3. mjesto su igrale ekipe I – 2 i III-4  rezultat 4:1. Golove postigli za pobjedničku ekipu: Aleksandar Sapardić, Nikola Ivić, Fadil Livadić i Uroš Blagić, a za III-4 Hasan Beganović.

Na odigranoj revijalnoj utakmici Vijeće učenika – Profesori 3:5 (1:1). Golove za profesore postigli :Eldin Azapović, Vladimir Varcaković, Miroslav Varcaković, Ramiz Fehratović i Amar Husejnović (autogol), a za Vijeće učenika strijelci su: Ahmed Hodžić, Mladen Samardžić i Anđela Tomašević (predsjednica). Za igrača utakmice proglašen je prof. Mladen Novaković.

Izjavili su:

Dejan Nikolić: „ Utakmice za prestiž svih 33 su bile zanimljive. Jednako kao i revijalna na kojoj su profesori pokazali učenicima kako se igra i pobjeđuje. Posebna priča turnira je saradnja PRONIJA i ŠKOLE. Proni je darivao školi materijal, a učenici su napravili nove golove koji ostaju za generacije. Tako je završni dio završen praktičnim i sportskim, ugodno s korisnim. Hvala svima.“

Hajroš Šabanović, menadžer za omladinske klubove u PRONIJU: „ Ovo je pilot projekt koji planiramo proširiti i na druge škole u koliko budu zainteresirane. Realizira se godinu i pol. Projekt je međunarodni. Bila je veoma uspješna saradnja sa svim učesnicima. Čestitam pobjednicima“.

Ajdin Mujkanović, najbolji strijelac turnira: „Drago mi je što mogu igrati sa ovakvom ekipom. Raspoloženje svih peta dana odlično. Trudili smo se svi da dođemo do finala i uspjeli. Mojih 15 pogodaka od kojih četiri u finalu je djelo cijele ekipe.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U Tehničkoj školi održano finale turnira “Sportom protiv nasilja” i uručena donacija sportske opreme

Sandra Živković