RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U Tehničkoj školi održano finale turnira “Sportom protiv nasilja” i uručena donacija sportske opreme

Danas je u fiskulturnoj sali JU Tehničke škole Brčko održano finale sportskog turnira „Sportom protiv nasilja“ koje se odvija u sklopu projekta „Inicijativa mladića“ povodom ‘16 dana aktivizma’, a kojega u suradnji s Tehničkom školom realizira Proni Centar za omladinski razvoj.

Riječ je o turniru koji je započeo 8. studenog, a koji se sastoji od natjecanja u nogometu, odbojci i stolnom tenisu.

„Oko 50 posto učenika Tehničke škole je sudjelovalo na ovom turniru koji traje već mjesec dana. Moram ih pohvaliti i zahvaliti im se, te također moram pohvaliti naše nastavnike tjelesnog odgoja koji su iznijeli ovaj turnir i sve organizirali“, rekao je ravnatelj JU Tehničke škole Brčko, Dejan Nikolić.

U sklopu turnira donirana je značajna sportska oprema za potrebe rada Tehničke skole u vrijednosti većoj od 1.000 KM, a koja se sastoji od mreža za golove, stola za stolni tenis s pratećom opremom i nogometnih lopti.

„Na ovaj način želimo mladim ljudima dati alternativu kada govorimo o prevenciji nasilja i potaknuti ih da se bave sportom, jer smatramo da je sport jako dobra alternativa kada govorimo o prevenciji nasilja među srednjoškolcima. Nadamo se da će značajna sportska oprama koju smo donirali školi u sklopu ovog projekta uvelike ojačati kvalitetu izvođenja nastave“, ističe Harun Šabanović, ispred Proni centra za omladinski razvoj.

Pored menadžmenta škole i predstavnika Proni centra, događaju je prisustvovao i predstojnik Vladinog Pododjela za srednje obrazovanje Slavoljub Bašić koji je pohvalio suradnju škole s nevladinim sektorom i realizaciju projekta „Sportom protiv nasilja“.

Po završetku sportskog turnira najboljim sudionicima natjecanja su uručeni pokali i pripadajuće zahvalnice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počelo takmičenje brčanskih osnovnih škola u odbojci

Suvad Alagić

Brčko: Učenici Tehničke škole i ove godine u akciji „Jedan slatkiš – jedno dijete“

Radio Brčko

Učenici JU”Tehnička škole” organizovali akciju “Jedan slatkis-jedno dijete”

Radio Brčko