RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSportSvijet

Svijet: Svečanom ceremonijom otvorene 19. mediteranske igre ‘Oran 2022’

U alžirskom gradu Oran svečano su otvorene 19. po redu Mediteranske igre na stadionu u predgrađu Orana Bir El Đir.

Oran će biti drugi grad u Alžiru koji je organizator Mediteranskih igara nakon glavnog grada u kojem je ovo takmičenje održano 1975. godine.  Program Igara je sačinjen od 292 discipline u okviru 29 sportova.

Boje Bosne i Hercegovine će braniti sportisti iz 11 sportova: atletika, boćanje, boks, biciklizam, džudo, gimnastika, karate, plivanje, dizanje tegova, streljaštvo, i taekwondo.

Delegaciju Bosne i Hercegovine ukupno čini 70 članova.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Bosnu i Hercegovinu su predstavljali  sportisti iz: boćanja, boksa, biciklizma, džudoa, gimnastike, karatea, te predsjednik OK BiH Milanko Mučibabić, potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesić i generalni sekretar OK BiH i šef misije Said Fazlagić.

Na ceremoniji otvaranja zastavu BiH su nosili najtrofejnija džudašica Larisa Cerić i bokser Džemal Bošnjak, osvajač bronzane medalje sa Mediteranskih igara Mersin 2013.

Prve nastupe na Igrama će imati sportisti iz boksa, gimnastike i karatea, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

fena/foto

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.