RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Odluka o formiranju Vijeća nacionalnih manjina na narednom zasjedanju Skupštine Brčko distrikta BiH

Predsjednici Klubova zastupnika su na zajedničkom sastanku usaglasili prijedlog dnevnog reda za narednu redovnu sjednicu Skupštine Distrikta.

Među dvadesetak potencijalnih tačaka, tu su Izmjene i dopune Zakona o platama u Pravobranilaštvu Distrikta, u drugom čitanju te Zakon o socijalnom preduzetništvu kao i izmjene i dopune Zakona o bankama u Brčkom, koji ulazi u proceduru prvog čitanja.

„Još jednom se parlamentarna većina odlučila da prolongira usvajanje Zakona o pčelarstvu Distrikta, kroz drugo čitanje imajući u vidu stavove brčanskih pčelara iskazane kroz javne rasprave, te očekujući i amandmane zvaničnih predlagača upravo na ovaj zakon“, rekao je predsjednik Skupštine Siniša Milić.

Na sjednici parlamenta naći će se i Odluka o pokretanju procedure izbora članova Vijeća nacionalnih manjina kao i ona o izvršenju budžeta za devet mjeseci tekuće godine. Nova sjednica zakazana je za narednu srijedu, odnosno po okončanju ranije prekinutog skupštinskog zasjedanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanska Skupština usvojila Zakon o električnoj energiji

Admir Kadrić

Čestitka predsjednika i dopredsjednika Skupštine povodom Dana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

Radio Brčko

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom Kurban-bajrama

Radio Brčko