RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Težak vikend za prvi tim košarkašica KK “Lavovi” Brčko

“Lavice” su u subotu 30. oktobra igrale utakmicu trećeg kola Premijer lige BiH protiv ekipe “Čelik” iz Zenice. Utakmica je igrana na gostujućem terenu, u Areni Zenica, a završena je u korist domaćina rezultatom 75:59, po četvrtinama 17:22, 23:14, 21:14, 14:9.

“Djevojke su sjajno krenule, odigrale odličnu prvu četvrtinu u kojoj su imale i maksimalnih sedam poena prednosti, a onda se igra promijenila. Nažalost, načinile su mnogo grešaka i promašenih otvorenih šuteva, što je rezultiralo preokretom domaćina. Ekipa “Čelika” je tako sigurnu prednost održavala sve do samog kraja meča. Najviše što su naše košarkašice uspjele jeste da u pojedinim momentima prednost smanje na osam poena zaostatka. Ekipi “Čelika” čestitamo na zasluženoj pobjedi, a nama ostaje da analiziramo situacije zbog kojih je došlo do pada u igri i rezutatskog preokreta”, kaže Boško Vukadinović, predsjednik kluba.

Najefikasnija u ekipi KK “Lavovi” Brčko bila je Mirela Halilović sa 15 postignutih poena, a pratile su je Ines Babić sa 13 i Jelena Lazarević sa 10 postignutih poena.

KK “Lavovi”: Milica Đokić 8, Mirela Halilović 15, Ines Babić 13, Jelena Lazarević 10, Ajla Lević 7, Ksenia Vukić 4, Valentina Došić 2, Ana Đokić, Tamara Šarenac, Ana Đokić i Kristina Stupar.

Naredni meč igran je odmah sljedećeg dana, u nedjelju 31. oktobra, i to zaostala utakmica prvog kola Premijer lige protiv ekipe ŽKK “RMU Banovići” u Banovićima. Umor i poraz od prethodnog dana, te igra na gostujućem terenu protiv trostrukog uzastopnog šampiona BiH, uticali su i na ovaj meč, te su “Lavice”, nažalost, poražene rezultatom Banovići 99 : Lavovi 73.

“Nama je ovo prvo učešće u Premijer ligi BiH i ušli smo oprezno i bez velikih obećanja, ali ipak sa realnim očekivanjima. Ova dva poraza jesu teški, ali nećemo dozvoliti da negativno utiču na nas. Analiziraćemo pažljivo obe utakmice, uvidjeti situacije u kojima dolazi do pada igre i razloge koji su doveli do negativnog rezultata. Iskreno, rezultat djeluje kao da nismo pružili veliki otpor, a pružili smo daleko veći nego što izgleda u statistici igre. Ipak su nijanse odlučivale, ali čestitamo i ekipama Čelika i Banovića na, u ovom trenutku, zasluženim pobjedama. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za nastavak lige i nadamo se po nas povoljnijem rezultatu u narednom kolu”, kaže trener ekipe Aleksandar Bližnjaković.

Milica Đokić

Odličnu utakmicu u Banovićima odigrala je kapiten Milica Đokić, kojoj su nedostajale dvije asistencije do triple-double učinka. Postigla je 19 poena, uz to ostvarila 10 skokova i dodala 8 asistencija za ukupan indeks korisnosti od 22! Osim nje, odličnu utakmicu odigrale su i Ines Babić sa 19 i Ajla Lević sa 15 postignutih poena.

Košarkašice “Lavova” trenutno zauzimaju sedmu poziciju sa skorom 1-2 na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj slijedi pauza od 20 dana zbog reprezentativnih obaveza, a Lavice u narednom četvrtom kolu dočekuju ekipu “Mladi Krajišnik” iz Banja Luke. Utakmica se igra 20. novembra 2021. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kadetkinje Košarkaškog kluba “Lavovi” osvojile titulu prvaka BiH za sezonu 2020-2021. 

Radio Brčko

KK „Živinice“ u Brčkom uspješnije od domaće ekipe

Radio Brčko

KK “Lavovi” Brčko: Pobjeda pionira i poraz predpionira u Milićima

Radio Brčko