RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

U Brčkom praznik odbojke od četvtka do nedjelje

Organizatori ovogodišnjih završnica odbojkaškog KUPa BiH, OK “Mladost” i ŽOK “Bimal Jedinstvo”, obećali su danas na pres konferenciji, povodom jedinstvenog sportskog događaja,kojim će čestitati 16-rođendan Brčko distriktu, da će svi oni koji posjete utakmice završnice uživati dva dana u muškoj, a potom i dva dana u ženskoj odbojci.– Spremni smo i maksimalno motivisani da po treći put osvojimo KUP BiH, rekao je novinarima Saša Zimonjić, kapiten ekipe “Mladosti”.

– Naši su momci dosta napredovali pa vidim i našeg prostora u meču protiv Mladosti,- rekao je kapiten brčanskog “Jedinstva” Drago Teodorović, obećavajući u ime najmlađe ekipe u ligi dramatičnu odbojku.

Odbojkaški kolač u Brčkom sutra od 16,30 u Sali Gimnazije načeće prvi polufinalisti: “Kakanj 78” protiv “Radnika” iz Bijeljine, a od 19,30 časova drugo polufinale, ili 23-ći gradski derbi “Mladost” : “Jedinstvo”. Finale muškog KUPa predviđeno je za petak od 19,35 pred kamerama BH-televizije.Prvi polufinalni meč ženskog KUPa u subotu od 17,30 igraju odbojkašice “Bimal Jedinstva” protiv ekipe “Sloboda” iz Tuzle. Dijana Vasić, jedna od najiskusnijih igračica i jedan od trenera “Bimal Jedinstva” rekla je novinarima da će meč protiv Tuzlanki u subotu dobro doći da se “Brčanske princeze” zagriju za finale protiv pobjednika iz meča Kula:Gacko koji se igra u subotu od 20 časova. Finale ženskog KUPa BiH igra se u nedjelju od 15 časova, takođe pred kamerama BHTV-1.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Шеста побједа одбојкашица „Бимал Јединства“

Admir Kadrić

Nije ovo ispraćaj u penziju – Doktore, ovo samo znači da te volimo !

Admir Kadrić

Na početku premijer lige BiH – brčanske tri pobjede

Admir Kadrić