ArhivaBrčkoSport

Одбојка је пробуђена! А град?

20-ти меморијални одбојкашки турнир Брчко 2014 неће бити одржан.

Један од најјачих одбојкашких турнира у региону који је шесдесетосмогодишњи ОК „Јединство“,попут споменика, подигао преминулим брчанским одбојкашима неће бити одржан 13-14.септембра као што је то рађено предходних деветнаест пута“. Да ли је,због тога, уопште Брчко град одбојке?

Одбојкашки меморијал у Брчком одиграван је до сада деветнаест пута : Бранку Мартиновићу, Српку Петровићу, Рини Чулићу, Фаруку Кучукалићу, Елдину Хаџићу, Звонку Ђаковићу, Младену Маглову, Недељку Буркановићу, Твртку Косору, Слободану Сапардићу, Нермину Куртићу, Лази Буркановићу, Акифу Миџићу, Сеаду Хасанефендићу, Шефику Ахметбашићу, Драгану Којићу, Паши Узунићу, Драги Мартиновићу, Вјеславу Симићу, Младену Зонићу и Милану Томићу.

Двадесетог Меморијала,дакле,нема.Ово је потврдио Љубиша Ристић,тренер Мушког одбојкашког клуба „Јединство“ који је,по повратку са успјешне „одбојкашке печалбе“ по свијету,оставио подоста и личне енергије, и као одбојкаш, и као тренер и као човјек, како би вратио брчанску одбојку на позиције које јој припадају.Кад чују за овај промашај шта ће о њему рећи проф Баћо Дервишевић, проф Стево Михајловић,шта ће рећи и други који су градили мозаик који се зове „одбојкашки град“.На захтјев „Јединства“ и молбу да Брчко помогне у реализацији Меморијала негативно је одговорено!? Брчко,дакле,није у могућности да издвоји 2-3 хиљаде КМ колико би коштао смјештај одбојкашких шампиона „Младости“ из Хрватске, „Црвене Звезде“ из Београда и „Будућности“ из Подгорице. Или је,хвала Богу ако је због тога, толико град напредовао да су хотелски капацитети пуни па да морамо градити још хотела како бисмо смјестили све госте који посјећују власника-носиоца „Златне руже“.

Не омогућити одбојкашким неимарима да организују Меморијал који је много више од играња одбојке и пуког смјештаја гостију, је промашај. Промашај раван материјалној грешки (рецимо у новинарству, нека не буде у политици).Независно са чије стране долазио промашај је опасан; не само за одбојку него и за сам град. Одбојка је пробуђена, а да ли је пробуђен град?

На фотографији из архива Спортске редакције Радио Брчког су финалисти прошлогодишњег Меморијала ОК „Црвена Звезда“ Београд и МОК „Јединство“ Брчко.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button