RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

U Brčkom započelo obilježavanje “Europske sedmice sporta”

U organizaciji Ministarstva civilnih poslova BiH i na inicijativu Europske komisije, u Brčkom je danas treći put za redom započelo obilježavanje Europske sedmice sporta pod motom“ Budi aktivan“. Na ovoj višednevnoj sportskoj manifestaciji učestovaće više stotina djece i mladih iz nekoliko različitih sportova.

Europska sedmica sporta je inicijativa Evropske komisije za promovisanje sporta i tjelesne aktivnosti u cijeloj Evropi pod sloganom #BeActive. Uz učešće velikog broja djece i mališana iz više sportskih kolektiva sa područja Brčko distrikta, Europska sedmica sporta podsjeća na činjenice da sport i tjelesna aktivnost značajno pridonose dobrobiti građana, poboljšavajući njihovo fizičko zdravlje.

“Ministarstvo civilnih poslova BiH je vrlo rado prihvatilo da podrži ovu aktivnost jer šta nam se može bolje dogoditi nego da motivišemo mlade da se bave sportom. Pogotovo u današnje vrijeme kada smo svi svjedoci napretka tehnike, pametnih telefona, interneta i svega onoga što u suštini naše mlade zadržava u kući a definitivno je sport vrlo bitan, jer kroz bavljenje sportom naš organizam održavamo zdravim”, istakla je na otvaranju ove sedmodnevne manifestacije u Brčkom Ankica Gudeljević ministrica Civilnih poslova u Vijeću ministara BiH.

“Današnje aktivnosti na Stadionu malih sportova Blatuša u Brčkom imaju za cilj promociju i podizanje svijesti o neophodnosti povećanja bavljena fizičkom aktivnošću i sportom kod šire populacije a prije svega kod mladih”, istakao je Aleksandar Đurić šef Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta.

I Dijana Vasić nekadašnja proslavljena brčanska odbojkašica je danas zajedno sa polaznicima svoje odbojkaške akademije bila učesnik Europske sedmice sporta što je po njoj izuzetan događaj za promociju sporta među mladima.

Europske sedmice sporta se obilježava u više gradova u BiH i u fokusu joj je promocija aktvnosti i sporta među mladima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.