Brčko

Брчко: Завршена пријава за посматраче испред политичких партија за изборе 2. октобра

Изброна комисија Брчко дистрикта прати рокове који су задати оперативним планом Централне изборне комисије БиХ, као и нормама проведених аката Изборне комисије и приводи крају припреме за 2. октобар за када су заказани Општи избори у БиХ.

Завршен је рок за акредитовање посматрача од стране овјерених политичких субјеката Брчко дистрикта који учествују на Општим изборима 2022. године, изјавила је предсједнице Изборне комисије Брчко дистрикта Андреа Мркоњић

„Од 80 регистрованих политичких субјеката за предстојеће изборе са подручја Дистрикта њих 18 предало је захтјев за акредитовање посматрача на 141 бирачком мјесту на подручју Дистрикта,“ истакла је Мркоњић.

Она је рекла да ће се у суботу 24. септембра одржати још једна обука за чланове бирачких одбора због продуженог рока пријаве грађана који су заинтересовани за рад у бирачким одборима и да је до сада кроз обуку прошло 780 чланова, предсједника и њихових замјеника у бирачким одборима, од 1.298 позиција колико је потребно, док су овјерени политички субјекти доставили су 240 својих приједлога.

Предсједница Изборне комисије Брчко дистрикта Андреа Мркоњић најавила је за 27. септембар и долазак осјетљивог гласачког материјала у Брчко дистрикт.

Андреа Мркоњић је подсјетила да са правом гласа, према изводима из коначног бирачког списка Централне изборне комисије у Брчко дистрикту има 72.780 регистрованих бирача. Она је навела да је 29.311 бирача регистровано са држављанством РС док је 43.469 гласача који имају држављанство Федерације БиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button