RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

U drugoj polufinalnoj utakmici Play Off-a ŽOK Bimal Jedinstvo igra protiv SOK Mostar

Prvu polufinalnu utakmicu u Mostaru su igrale odbojkašice Studentskog odbojkaškog kluba Mostar i Ženskog odbojkaškog kluba Bimal-Jedinstvo Brčko. Pobjedila je ekipa višestrukog prvaka države Bimal-Jedinstvo 0 : 3 po setovima 18 : 25, 19 : 25 i 8 : 25.

O odigranoj utakmici glavni trener Smail Pezerović kaže: „Utakmica je prošla onako kako smo i očekivali. Bili smo bolja ekipa na terenu. Imali smo dovoljno znanja, snage i iskustva da u šampionskom stilu uzmemo prva dva seta, jer je treći bio formalnost. Mostarke su sve činile i učinile zaista mnogo, ali nije to bilo dovoljno. Nastavak dvomeča je danas sa Mostarkama mislim da ćemo ga završiti našim plasmanom u finale. Na treninzima smo pratili rad ekipe. Igrale su ekipe A i B tima. Pakleni tempo, za svaki poen radosni poklici. Serviranje pravi projektili, neukrotive lopte, blokovi… Zahvaljujući dobrom igračkom kadru i širokoj klupi obavili smo sve za doček Mostarki. Sve smo usmjerili za finalni meč.“ kaže trener Pezerović.

Brčanska ekipa je gotovo cijelu sezonu bez ponajboljeg blokera, povrijeđene Ane Gajić, neke utakmice bez Ivane Radović prvog primača u ekipi, a u Mostaru bez prvog tehničara Ajle Hadžić koju će, kako reče trener, čuvati za finalne mečeve. Gledajući ono što se radi na treninzima, a realizira na utakmicama za brčansku ekipu je svejedno hoće li će im biti ŽOK Gacko ili Banjaluka Volej, jer su to dva kluba podjednake vrijednosti. Bilo s kojim od ova dva kluba igraju, cilj ostaje jasan: dvije pobjede i nova šampionska titula.

Tekst i slike s treninga: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojkaši „Jedinstva“ u polufinalu plej offa

Admir Kadrić

I u jedanaestom KUPu BiH dominacija brčanske odbojke

Admir Kadrić

Odbojka:Brčankama i Brčacima tri pobjede; dramatično protiv Fočaka

Admir Kadrić