RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

U FK „Ilićka 01“ Brčko stasa ekipa osmogodišnjaka koja obećava

Najmlađa selekcija FK „Ilićka 01“, 2008-mo godište, osvojila je drugo mjesto na međunarodnom turniru „Trofej Ilija Panteliću Etno selu Stanišić. Inače, za nepuna četiri mjeseca ovogodišnje sezone ova selekcija je osvojila  5 međunarodnih turnira: „Panonski kup“ u Tuzli, i međunarodne turnire u Bijeljini, Dvorovima, Brodu, Beogradu.U kratkoj posjeti Radio Brčkom, slušaocima „Sportskog popodneva“ su se predstavili Stefan Popić, štoper, Matej Letić, desno krilo, Nikola Jokić, sredina, Pavle Đukić, lijevo krilo, Vladan Antunović, golman, David Bojić, lijevi bek… Njihov kapiten Nikola Jokić kaže da je ovo samo dio ekipe i da ih u FK “Ilićka 01“ tog uzrasta ima mnogo više…Osmogodišnji dječaci su na turniru „Trofej Ilije Pantelića“u konkurenciji 18 ekipa, pobijedili 7 mečeva do finala, a potom izgubili od vršnjaka iz beogradske Crvene Zvezde rezultatom 2:1. (Možda je to bio revanš Zvezdin za poraz od Brčaka u Beogradu samo dva dana ranije na turniru „Rada“, kada su Brčaci trijumfovali u finalu na penale protiv domaćina).Primjernim jedinstvom i talentom, mladi Brčaci su privukli pažnju svih gostiju na turniru na kome je  učestvovalo 160 ekipa iz 15 zemalja. Nova prijateljstva su siguran znak da ovu generaciju čeka mnogo dobrih turnira i novih druženja.

Od Dejana Đukića, jednog od trenera mlađih selekcija, saznajemo da će FK „Ilićka 01“ u Brčkom organizovati međunarodni turnir 3.septembra kada će, pored roditelja dječaka,  i stanovnici Brčkog moći da vide na djelu ekipu koja obećava.  „Oni su toliko dobri da od njih možemo sve da očekujemo“, kaže jedan od trenera Zlatan Simikić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U 4. kolu Premijer ženske lige BiH prva ŽFK „Lokomotiva“

Radio Brčko

Drugo kolo Prve lige FSRS: Brčaci u finišu izgubili i drugu utakmicu

Radio Brčko

Srebrenik, Bijeljina i Brod pobijedili na turniru u Brčkom

Admir Kadrić