RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

U Sportskom društvu „BOSONA“ Brčko distrikta BiH djeluju tri kluba

Sportsko društvo „BOSONA“ Brčko distrikta BiH osnovano je 2017. godine. U društvu djeluju Šahovski klub „Magnus“, Strjeljački klub „Strijelac“ i Malonogometni klub „Veteran 92“ svi iz Brčko distrikta BiH.

Svi predstavnici klubova su prisustvovali Skupštini kojom je rukovodio gospodin Amir Sinanović. Razmatrani su Izvještaj o radu za 2022. godinu u kojem su istaknute aktivnosti klubova. Tako je ŠK „Magnus“ organizirao ekipni šahovski turnir za kadete povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Klub je sudjelovao na turniru kadeta u Županji i na prvenstvu Sarajeva „Pčelica 2022“ i prvenstvu seniora u Bihaću. Rad kadetske škole je došla do punog izražaja.

Klub „Veterani 92“ je sudjelovao na Međunarodnom memorijalnom malonogometnom turniru „ Alija Izetbegović“ Banovići 2022. Streljački klub „Strijelac“ organizirao je turnir u streljaštvu u povodu Dana neovisnosti BiH.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o materijalnom financijskom poslovanju čiji su prihodi bili 9.914,20 KM i rashodi približno isti. Predstavnici klubova su usvojili Plan i program rada i Financijski plan za 2023 godinu.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.