BiH

U prošloj godini u BiH 1,46 miliona turista

BiH je prošle godine posjetilo 1.464.216 turista, što je više za 50,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Turisti su lani ostvarili 3.194.681 noćenja, što je više za 41,4 odsto u odnosu na 2021. godinu. Broj noćenja domaćih turista je u prošloj u odnosu na 2021. godinu, bio veći za 14,2 odsto, a stranih za 65,4 odsto.

U ukupno ostvarenom broju noćenja učešće domaćih turista je 37,8 odsto, a stranih 62,2 odsto.

Kada je riječ o stranim turistima, najviše noćenja ostvarili su gosti iz Srbije 14,5 odsto, potom iz Hrvatske 14,2 odsto, iz Slovenije 6,1 odsto, NJemačke 5,3 odsto, Ujedinjenih Arapskih Emirata 5,1 odsto, Turske pet odsto i Saudijske Arabije 4,1 odsto, dok su turisti iz ostalih zemalja ostvarili ukupno 45,7 odsto noćenja.

Što se tiče dužine boravka stranih turista u BiH lani, na prvom mjestu je Kuvajt sa prosječnim zadržavanjem od 3,8 noći, slijede Irska sa 3,3 noći, Iran sa 3,2 noći, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska i Egipat sa po tri noći.

Najveći broj noćenja ostvaren je u hotelima i sličnom smještaju sa učešćem od 93,7 odsto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!