RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ubjedljiva pobjeda KK “Lavovi” na gostovanju u Tuzli

Košarkašice KK Lavovi Brčko savladale su juče ekipu KK Jedinstvo na gostujućem terenu u Tuzli, u okviru jedanaestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice.

JEDINSTVO TUZLA 47

LAVOVI BRČKO 77

15:30, 11:14, 12:18, 09:15

 Nova godina je počela po starim navikama košarkašica KK Lavovi Brčko. Sigurna igra i ubjeljiva pobjeda je nešto na šta smo već naviknuti ove sezone od brčanskih košarkašica u domaćem šampionatu, a tako je bilo i u prvoj utakmkici u 2024. godini, koja je juče odigrana u tuzlanskoj dvorani Mejdan, a protivnik je bila domaća ekipa KK Jedinstvo Tuzla.

Početna serija od 12:0 iz uvodna dva minuta meča u velikoj mjeri je najavila u kojem smjeru će se odvijati dešavanja na nedeljnom meču u Tuzli. Odličnom igrom u odbrani brčanske košarkašice primorale su Tuzlanke na veliki broj grešaka, a samim tim, sebi omogućile i laku realizaciju u napadu, što je i rezultiralo sa 30 postignutih poena već nakon deset minuta igre.

Sa odličnom defanzivnom igrom, Lavice su nastavile i tokom preostale tri četvrtine dozvolivši protivniku svega 32 postinuta poena za 30 minuta igre, dok je u napadu trio Fajardo, Karišik i Padilla bio nezaustavljiv za domaće košarkašice. Ogroman učinak ovoj izuzetno važnoj pobjedi, ukupno 10. ove sezone u domaćem šampionatu, dale su i ostale košarkašice na koje je trener Bližnjaković računao u Tuzli.

Najistaknutije kod Lavova u meču protiv Jedinstva bile su: Estefani Fajardo sa 25 poena, 11 skokova i 4 ukradene lopte, kapiten Iva Karišik sa učinkom od 19 poena, 7 asistencija i 7 skokova, te Yarelli Padilla sa 12 poena i 10 skokova. Dvocifrena je bila i mlada Valentina Došić sa ukupno 10 postignutih poena.

Pobjedom u Tuzli, ukupno desetom u domaćem šampionatu ove sezone, košarkašice Lavova zadržale su drugu poziciju na prvenstvenoj tabeli sa ukupno 21 osvojenim bodom. U narednom kolu, u nedelju 21. januara, sa početkom u 18 časova Lavice će u dvorani Tehničke škole u Brčkom ugostiti ekipu KK Jumper iz Zenice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.