RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: КУД “Брчанско коло” организује пет манифестација о ромској култури и обичајима

Културно-умјетничко друштво „Брчанско коло“ у оквиру пројекта „Развој ромске културе у Брчко дистрикту“ организоваће до почетка фебруара пет манифестација у циљу промовисања и унапрјеђења ромске културе и обичаја, рекао је предсједник Друштва Хакик Незировић Кико.

Он је најавио да ће прве активности почети у четвртак 18. јануара ове године концертом ромске музике групе “Кал” у Дому културе да би се потом 25. јануара те активности наставиле књижевном вечери на којој ће бити представљена књига „Нина, буба, пашљо сине“ аутора Драгице Панић-Кашански која говори о играчкој и музичкој традицијској пракси Рома брчанског краја у другој половiни прошлог вијека.

Задњи дан јануара планирано је предавање о положају младих Ромкиња у Дистрикту гдје ће се кроз дискусију покушати разбити стереотипи о положају ромске популације и видјети какав је положај младих Ромкиња данас.

„Једно лијепо предавање на тему социо-економских и културних права Рома на којем ће еминентни стручњаци из БиХ говорити о положају ромске популације одржаће се 7. фебруара ове године у Библиотеци Брчко дистрикта. Такође, два дана касније донираћемо ромске књиге у вриједности од хиљаду КМ како би обогатили нашу Библиотеку и са књигама на ромском језику“, рекао је Незировић.

Он је додао да ће се послије пет година ромска култура и традиција поново наћи пред брчанском публиком и позвао све грађане Дистрикта да посјете ове манифестације како би упознали обичаје и културу својих суграђана.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Na Zavodu za zapošljavanje trenutno 327 pripadnika romske nacionalnosti

Mirsad Zahirović

Brčko: Projekti stambenog zbrinjavanja Roma biće nastavljeni i naredne godine

Admir Kadrić

Обезбијеђени станови за Роме из Брчког, Модриче, Бијељине …

Radio Brčko