RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Umjesto derbija za Brčanke trening

Odigran je rasporedom predviđen broj utakmica prvog dijela natjecanja, osim onih odgođenih zbog COVID-19 u Premijer odbojkaškoj ligi BiH za žene. Počela je realizacija odigravanja tri proljetna kola. U 10. kolu u dvorani „Magnet“ brčanske Gimnazije igrali su ranijih godina rivali ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko i OK „Kula-Gradačac“. Oni koji prate prilike u ovim klubovima znali su da ovo ne može biti derbi utakmica. Poznata je situacija u OK „Kula – Gradačac“ čija je ekipa došla bez trenera, jer je podnio ostavku. Odbojkašica i kapetanica ekipe Draženka Zarić nam je izjavila da ekipa nije imala redovne treninge i da željno čekaju da uprava kluba imenuje novog trenera, a one krenu sa radom koji treba da izvršavaju kao premijer ligašice. Mlade igračice igraju u Prvoj ligi Federacije BiH i dobar je potencijal. Zarić je naglasila da je to razlog što ekipa nije pružila više od blijede igre u Brčkom. Brčanske princeze su utakmicu završile za 54 minute pobjedom 3 : 0 po setovima 25 : 11, 25 : 4, 25 : 9. Ajla Sinanović, jedna od trenerica je istaknula: „Za ekipu iz Gradačca nas vežu riječi da smo s njima igrali vječiti derbi. Tako je prije zaista bilo što se tiče kvaliteta dva kluba. Danas smo potvrdili da se ovo više ne može zvati derbi. Kako su naše djevojke odigrale ovu utakmicu pokazuje da smo zaista moćni i da nam nitko iz lige ne može parirati. Mi već duže vremena preferiramo da svaka igračica dobije svoju priliku, jer su to zaslužile svojim trudom i radom. Ova utakmica je bila dovoljan pokazatelj da se možemo osloniti uvjetno rečeno na drugu postavu. Kada igraju sa prvom postavom ne možemo reći tko je prva, a tko druga postava.“

Ekipa „Bimal-Jedinstva“ je nastupila u sastavu: Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Matea Vujičić, Ajla Hadžić, Katarina Popović, Ilijana Kojić, Tatjana Lukić, Tamara Kaurinović. Treneri: Smail Pezerović i Ajla Sinanović.

Na tablici

1.ŽOK „ Bimal-Jedinstvo“ 10 10 0 30:1 773:438 30 bodova.

U XI. kolu lige ŽOK „ Bimal-Jedinstvo“ Brčko je domaćin ŽOK „ Smeč“ Lukavac.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Шеснаести пехар одбојкашког КУПа РС у рукама Брчанки

Radio Brčko

Brčko: Tri pobjede u desetom kolu

Radio Brčko

Odbojkašicama „Bimal Jedinstva“ jedanaesti, a odbojkašima „Mladosti“ šesti pehar KUPa BiH

Radio Brčko