RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Usprkos dobroj igri BiH izgubila od Italije

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu u Torinu poražena od  Italije sa 2:1 (0:1) u četvrtom susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Bh. tim poveo je u 32. minuti golom kapitena Edina Džeke, a Italijani su izjednačili u 49. minuti preko Lorenza Insignea. Pobjedu domaćem timu osigurao je Marco Verratti u 86. minuti.

Bolju igru u prvom poluvrenenu bh. tim krunisao je u 33. minuti pogotkom kapitena  Edina Džeke, nakon sjajne akcije Bešića i ubačaja  Višće.

Pogotku je prethodilo nekoliko dobrih prilika našeg tima, od kojih je najbolju propustio Edin Višća u 18. minuti na asistenciju Džeke, ali je njegov šut izblokirao Bonucci.

Azzuri su najbolju priliku da poravnaju rezultat imali u finišu prvog dijela, ali je šut Quagliarelle sjajnom intervencijom zaustavio  Šehić.

Drugo polvrijeme bh. tim otvorio je velikom prilikom da poveća vodstvo. Nakon ubačaja s desne strane, Gojak je glavom pokušao, ali nije najbolje zahvatio loptu.

Već u sljedećem napadu Italijani su u 49. minuti izjendnačili rezultat golom Insignea, koji je sjajnim volej udarcem matirao Šehića sa vrha šesnaesteraca, na ubačenu loptu iz kornera.

Pobjednički gol Italijani su postigli četiri minute prije kraja golom Verrattija koji je preciznim udarcem savladao Šehića.

Naredne susrete kvalifikacija reprezentacija BiH igra 5. i 8. septembra kada dočekuje Lihtenštajn i gostuje Armeniji.

U ostala dva susreta J-grupe Armenija je u gostima pobijedila Grčku sa 3:2, dok je Finska također u gostima bila bolja od Lihtenštajna sa 2:0.

Na tabeli vodi Italija sa 12 bodova, druga je Finska sa devet, a Armenija treća sa šest bodova. BiH i Grčka dijele četvrto i peto mjesto sa po četiri boda. Na začelju je Lihtenštajn.

Izvor: Fena

Foto: Nazionale Italiana di Calzio

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Nogometna reprezentacija BiH večeras igra protiv Francuske

Radio Brčko

Danas okupljanje nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Radio Brčko