RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

USV Rekreativci Brčko pobjednici petog Vaskršnjeg turnira veterana

Udruženje sportskih veterana Rekreativci Brčko i ove godine su uspješno organizirali 5. tradicionalni Vaskršnji turnir u malom fudbalu. Pored domaćih ekipa iz Brčko distrikta nastupili su veterani iz Sremske Mitrovice, Prijedora i Bijeljine. Po rasporedu su odigrane utakmice pred kola koje su bile zanimljive i neizvjesne. U utakmici za treće mjesto je ekipa Prijedora pobijedila 2 : 1 KMF Veteran Brčko. U finalu su dobri brčanski znalci USV Rekreativci i UG Raja sa Ficibajera susret završili u regularnom vremenu 1 : 1,  penal rulet je donio da su do izražaja došle dobre obrane golmana kojih je bilo šest, a strijelci su osam puta pogodili mrežu za konačan rezultat finala 4 : 3 i pobjedu Rekreativaca oni su dobili pobjednički pehar, a pehar za drugo mjesto je odnijela Raja sa Ficibajera i treći Prijedor. Uz dopadljive igre na utakmicama dobro su sudili Brčaci Lazo Aleksić i Danijel Vuksanović. Sve ekipe su dobile zahvalnice, a proglašeni su i najbolji pojedinci. Za REKREATIVCE su igrali: Željko Petrović, Nenad Šolaja, Miodrag Mitrović, Srđan Lukić, Marjan Grujić, Dragan Bojić, Jugoslav Arsenijević, Slavoljub Gavrić, Branimir Šarić, Aleksandar Popržen, Miloš Pervanović, Obren Dragičević, Stojan Cvjetinović, Borislav Božić i Ozrenko Ivanović.

Za RAJU SA FICIBAJERA su igrali: Ernad Takalić, Ajdin Lazami, Edin Šahmanović, Sifet Durmiš, Smajo Alat, Enver Kadrić, Anis Ćosović, Goran Milošević i Suljo Rašidović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.