Brčko

Брчко: Одржан 13. Сабор Кола српских сестара РС и Ф БиХ

Коло српских сестара „Мајка Јевросима“ Брчко недавно је било домаћин 13. Сабора Кола срспских сестара Републике Српске и Федерације БиХ. Предстваници ових удружења имали су прилику да кроз цјелодневне активности сумирају рад Кола српских сестара.

На овој престижној манифестацији учествовали су представници 25 Кола српских сестара из Републике Српске и Федерација БиХ.

Предсједница брчанског Кола Српских сестара Славојка Иљић изразила је задовољство одржаним Сабором истакавши да се спроводе закључци о омасовљењу и подмлађивању чланства у свим Колима у Републици Српској и Федерацији БиХ и да је оформљено ново Коло у Лопарама.

„Ми смо ове године планирали да не ограничавамо број гостију и дочекали смо више од стотину гостију,“ рекла је Иљић.

Славојка Иљић каже да су се чланице брчанског Кола српских сесатра традиционално показале као добре домаћице и госте који су дошли из других градова успјеле достојно угостити и показати све знаменитости нашег града.

Говорећи о радном дијелу Сабора Иљић је рекла да ове године нису донесени конкретни закључци али да ће се наставити радити и то на омасовљењу локланих Кола са посебним акцентом на поновно оформљивање Кола српских сестара у Тузли.

Иљић је рекла да је за кратко вријеме организован 13. Сабор Кола српских сестара и захвалила се свима који су помогли да се овако једна комплексна манифестација организује.

Предсједница Кола српских сестара “Мајка Јевросима” Брчко најавила је за 16. јуни ове године обиљежавање 30 година од обновљеног рада Кола српских сестара у Брчком.

Иљић је рекла да ће прослава и обиљежавање овог значајног датума бити условљен финансијским средставима која, како је рекла, још увјек од локалних власти нису добили.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button