RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Вишковић: До краја године почеће радови на дионици према Модричи

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Добоју да до краја године требају почети радови на дионици Коридора “Пет це” кроз Републику Српску према Вукосављу и Модричи у дужини од 36 километара, предрачунске вриједности од 240 милиона евра.

“Тренутно се воде преговарачки поступци и тријажа. Ми очекујемо да до краја 2022. године буду изабрани извођачи, потписани уговори и да можемо кренути у изградњу те дионице”, изјавио је новинарима Вишковић, који је посјетио градилиште на првој дионици Коридора “Пет це” кроз Републику Српску, на правцу од петље “Товира” до петље “Костајница”.

Он је истакао да, упркос поскупљењу грађевинског материјала, неће доћи до измјена цијена на до сада уговореним радовима на фазама један и два, с обзиром на то да уговором нема клизних скала.

“Једино могу очекивати за дионицу три и четири, можда, да не буде довољно 240 милиона евра за изградњу тих 36 километара”, изјавио је Вишковић.

Вишковић је рекао очекује да ће прва фаза дионице Коридора “Пет це” кроз Републику Српску, на правцу од петље “Товира” до петље “Костајница”, која је озваничена у јуну 2019. године, бити завршена већ за мјесец дана, односно у јуну.

Он је навео да је ријеч о дионици од око 5,5 километара и инвестицији од 70 милиона евра која се финансира заједно са Европском банком за обнову и развој.

“Већ је у фази завршетак наплатне рампе. Изграђен је мост преко ријеке Босне и то је искључење за Добој”, изјавио је Вишковић, похваливши извођача радова “Интеграл инжењеринг” што поштује динамику рокова, а посао одрађује квалитетно.

Он је подсјетио да је друга фаза веома захтјевне дионице од око 5,5 километара Руданка-Путниково брдо, односно обилазница око Добоја према ентитетској граници са ФБиХ, озваничена у новембру прошле године, те је навео да је задовољан динамиком извођења радова који би се могли завршити и прије рока 2024. године.

Према његовим ријечима, то је инвестиција од 150 милиона евра.

“Свједоци сте да све иде планираном динамиком дужинских 5,5 километара, али је то веома захтјевна инвестиција, са два тунела од готово два километра, те вијадуктом који ће премостити ријеку Босну и магистрални пут”, рекао је је Вишковић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Вишковић: Против сам увођења санкција било коме

Radio Brčko

Novalić-Višković: Nema mjesta panici zbog koronavirusa, sistem funkcionira

Radio Brčko

Вишковић: Српска има уставно право да слободно располаже својом имовином

Radio Brčko