RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Važna pobjeda odbojkašica Bimal-Jedinstva u borbi za prvaka države

Ženski odbojkaški klub BIMAL-JEDINSTVO Brčko je u utakmici 2. kola ( u prvom je bio slobodan) Mini lige za prvaka BiH pobijedio 3 : 0 ekipu University Volleyball club BANJALUKA VOLLEY. Premoć brčanskih princeza se vidi i po rezultatima u setovima 25 : 12, 25 : 15 i 25 : 19. Ovo su prvi osvojeni bodovi Brčanki važni sa direktnim konkurentom za prvaka države. Već u prvom setu domaća ekipa je bila sigurna na bloku i efikasna u napadu. Bile su kompaktna cjelina u kojoj je Ana Gajić poentirala. U periodima igre osvajale su za redom i bilježile niz od po devet poena. Slično je bilo i u drugom setu. U trećem setu poslije 1 : 0 inicijativa prelazi na stranu ekipe koju vodi Brčanka Radmila Marković sve do 17 : 17, a tada ekipa Bimal-Jedinstva loptu preuzima u svoje ruke i realizira sa 25 : 19 treči set i pobjedu 3 : 0.

ŽOK Bimal-Jedinstvo je utakmicu odigrao u sastavu: Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoje, Ana Gajić, Katarina Karać, Katarina Popović, Aleksandra Vajdova, Anđelka Radišković i kapetanica Amira Husić. Treneri: Smail Pezerović i Sandra Mitrović. Novi susret dvije ekipe je slijedećeg vikenda kada će u Banja Luci odigrati utakmicu finala KUP-a BiH.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ izborio 12. titulu pobjednika Kupa BiH u Gacku

Radio Brčko

Ženska odbojka: „Bimal – Jedinstvo“ Brčko sa tri nula porazio „Igman“ Ilidža   

Radio Brčko

Dvanaesta pobjeda „Bimal Jedinstva“

Radio Brčko