RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanske princeze igraju i finalu play-offa

Ženski odbojkaški klub Bimal-Jedinstvo Brčko odigrao je i drugu utakmicu Play OFF Odbojkaškog saveza BiH u konkurenciji žena sa Studentskim odbojkaškim klubom Mostar. Utakmica je odigrana u dvorani Magnet brčanske Gimnazije. Suci su bili: Armin Čeliković i Davor Smolić, delegat Ranko Grujić. Utakmica je trajala 66 minuta. Pobijedila je ekipa domaćina 3 : 0 po setovima: 25 : 13, 25 : 20 i 25 : 17. Pobjednička ekipa je igrala u sastavu: Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoja, Žana Daragutinović, Sara Glibić, Matea Vujčić, Ajla Hadžić, Manuela Dragović, Katarina Popović, Ilijana Kojić. Trener: Smail Pezerović.

Poslije utakmice trener „Sokica“ kako ih od milja zovu u Mostaru Darko Drmač o ovoj drugoj  utakmici u odigranoj u Brčkom je rekao: „Mi smo očekivali ovakvu utakmicu sa ekipom koja dugo godina igra u Europi. Došli smo da nešto naučimo, jer smo mlad klub koji postoji tek pet godina. Svakom ovakvom utakmicom dobivamo iskustvo koje će nam valjati u našem razvoju. Mislim da smo u ove dvije utakmice doigravanja puno toga naučili mi kao klub i naše igračice. Mislim da mi jedna ekipa u BiH nema taj kapacitet, nema raster, nema selekciju igračica da zaustavi brčansku ekipu.“

Smail Pezerović, glavni trener Bimal-Jedinstva zaslužuje čestitke, kao i njegova ekipa trenera i odbojkašica: „Hvala na čestitkama i ekipi Mostara koja je pokazala svoj domet u drugom setu. Tome smo i mi doprinijeli. Kumovalo je uvjerenje naše ekipe da je poslije prvog ste sve gotovo i razmišljanje o novom protivniku u finalu.  To smo šampionski odradili, završili i sada čekamo što će biti u Banja Luci.“ Što mislite o ostvarenim poenima i dobrim servisima Elene Babić? „ Danas je bila ona na svom nivou u svakom segmentu i ako sam očekivao više poena iz bloka. U napadačkom smislu je bila jako dobra i zasigurno je igrač utakmice.“ rekao je trener Pezerović i ako o pojedincima nerado govori, jer je i odbojka kolektivni sport.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Blijeda igra bh-šampiona u osmini finala CEV KUPa

Radio Brčko

Tri brčanske pobjede u četrnaestom kolu

Radio Brčko

Brčanska odbojka: U osmom kolu dvije pobjede i jedan poraz

Radio Brčko