RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Vidovdanska trka otvaranje svjetske atletike

Vidovdanska trka je svjetski brend kojoj Svjetska atletska federacija poklanja posebnu pažnju. Zahvaljujući Bori Đurđeviću, direktoru ove manifestacije u trku je utkano zanimljivih događaja od kojih izdvajamo one rado viđene bisere koji puzanjem stižu do cilja kao i djecu, zatim invalide u kolicima. Globalna pandemija korona virusa nije sputala da vrijedni organizatori obave sve pripreme za ovu međunarodnu manifestaciju u Brčkom.

„Bez obzira na sve okolnosti trka ide 5. jula u našem gradu, a ona je ujedno i prvenstvo Balkana. Dosta smo toga uradili, ali se i dalje pripremamo da dočekamo taj dan. Što se tiče Svjetske atletike ova trka će biti otvaranje sezone velikih svjetskih takmičenja. U ovoj nesreći korone imamo veliku prednost i čini nas jako važnim u cijelom svjetskom sistemu. Pred nama je period da se dobro pripremimo i organiziramo i u ovim uslovima pandemije napravimo pokaznu vježbu medicinske i svake druge zaštite učesnika. Biti će veoma zahtjevno. Imamo znanja, iskustva, volje, htjenja i dovoljno ljudi. Uz nas je i podrška svih zdravstvenih službi“, ističe direktor Đurđević.

Najveći problem je mogućnost učešća takmičara sa drugih kontinenata zbog avio saobraćaja i situacije koja postaje kritična zbog korone u zemljama Afrike. Rješenje će se potražiti u Europi odakle bi došli najbolji takmičari i sigurno će biti dobre kvalitete. Ono što trku krasi su djeca pa će se poraditi i tražiti rješenje za njeno održavanje.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.